string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Luciano Valente heeft zin in nieuw seizoen.

Woensdag 19 juli 2023 om 16:04

Luciano Valente is één van de Groningse sporttalenten die dit jaar wordt gevolgd in de contentserie ‘De Aanpakkers’. De middenvelder is afgelopen seizoen aangehaakt het eerste elftal bij FC Groningen. De jongeling doorliep de gehele Opleiding van de FC weet dat om definitief door te breken in het betaalde voetbal een topmentaliteit belangrijk is. Gelukkig heeft Valente goede voorbeelden in zijn ‘nabije’ omgeving. Bekijk de nieuwste aflevering van De Aanpakkers met Luciano Valente in de hoofdrol via YouTube.

Valente is met zijn teamgenoten vol in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De Groninger heeft zin in het nieuwe seizoen en om zich te laten zien aan de nieuwe technische staf. Voetballen is voor Valente het leukste dat er is. De middenvelder kan ook genieten van de druk van het presteren.

Valente heeft nog altijd veel contact met Bjorn Meijer. De voetballers speelden samen in de Opleiding en Meijer is voor de middenvelder een voorbeeld hoe een ijzeren mentaliteit de stappen op het veld kan versnellen. Linksback Meijer was in de jeugd al een trainingsbeest, debuteerde op jonge leeftijd bij FC Groningen, veroverde een basisplaats, bleef hard werken en werd beloond met een mooie transfer naar de Belgische topclub Club Brugge. Met die club schitterde Meijer afgelopen seizoen in de Champions League. De oud-ploeggenoten bellen nog regelmatig met elkaar waarbij voetbal en ontwikkeling op het veld ook vaak een onderwerp van gesprek is.

Valente staat op het punt van definitief doorbreken bij FC Groningen en weet dat dagelijks hard werken de enige manier is om van zijn voetbaldromen werkelijkheid te maken. De voorbereiding op het seizoen is voor de jongeling hét moment om aan de technische staf te laten zien toe te zijn aan een volgende stap bij FC Groningen. Bekijk de nieuwste aflevering van De Aanpakkers via onderstaande videoplayer.

‘De Aanpakkers’ is een project van verschillende topsportorganisaties onder wie FC Groningen samenwerking met partners als de gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg

1 maand geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi