string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Louise kijkt terug op enerverend jaar.

Woensdag 07 december 2022 om 16:00

Zes Noordelijke toptalenten werden een jaar lang gevolgd in contentserie ‘De Aanpakkers’. Alle zes bezitten ze het aanpakkers-DNA dat noordelingen kenmerkt en alle zes kenden ze in het jaar 2022 succes, teleurstellingen en werd hun discipline op de proef gesteld. Nadat van iedere sporter vijf afleveringen zijn uitgezonden, staat de zesde en afsluitende aflevering in het teken van een round-up. Te beginnen met Louise Liemberg, talentvol roeister van Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze.

Louise2

Liemberg won in 2021 de Coupe de la Jeunesse, ook wel het officieuze Europees Kampioenschap roeien genoemd. Ze is één van de grootste roeitalenten van ons land. Louise wil graag in de voetsporen treden van haar oma, die in het verleden Nederlands Kampioen werd. Ze is gewend geraakt aan het harde ritme van topsport waarbij successen als een verslaving naar meer en beter werken.
 
Mooie ervaring
Louise heeft een jaar lang keihard getraind, werd beloond met een Groningse Sportpenning, maar kende ook een grote teleurstelling door het missen van het WK. Ze kijkt met een voldaan gevoel terug op De Aanpakkers. “Een ontzettend leuke ervaring om op deze wijze extra in de belangstelling te staan.”
 
Gedurende het jaar ontdekte Louise ook een andere kant van het sportleven. Voor het eerst in erg lange tijd nam ze een pauze en genoot van een lange vakantie. “Waar ik in het verleden na een paar dagen wel weer toe was aan trainen, ben ik dit jaar acht weken gaan backpacken. Daarna heb ik wel weer even nodig gehad om in het ritme te komen,” vertelt ze lachend. Gelukkig voor Louise zijn haar ambities, haar doelen helder en heeft ze duidelijke en gedreven coaches om zich heen. 
 
Doelstellingen
Louise Liemberg kijkt terug op een bouwjaar. Een jaar waarop ze net geen WK-selectie haalde en tegelijkertijd wel liet zien niet onder te doen voor de meiden die wel voor het wereldkampioenschap werden geselecteerd. Het bouwjaar heeft haar sterker gemaakt, De Aanpakkers was een mooie spiegel en alles bij elkaar moet resulteren in een stap dichterbij dat uiteindelijke doel komen. Haar oma evenaren als Nederlands Kampioen en een WK-selectie. Bekijk via onderstaande videoplayer het uitgebreide interview met aanpakker Louise Liemberg.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen.De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’