string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Doorgaan als alles in je lichaam schreeuwt te stoppen.

Woensdag 23 februari 2022 om 16:00

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder, Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.  

Liemberg2

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Louise Liemberg
Louise Liemberg verbaasde de internationale roeiwereld afgelopen jaar met een gouden en zilveren medaille tijdens het prestigieuze toernooi Coupe de la Jeunesse. Het succes, maar vooral ook de ervaringen op het internationale podium smaakt voor de jonge roeister uit Groningen naar meer. De drive naar meer, beter en een internationale topsportcarrière is de laatste jaren enorm gegroeid bij Liemberg. Waar anderen zich afvragen hoe ze het kan opbrengen, gaat deze roeister vol door. Als het lichaam schreeuwt te stoppen, gaat zij verder. Inspiratie haalt Liemberg uit de ervaringen tijdens toernooien en haar oma die ooit op het erevlot stond als Nederlands Kampioen. Maak in onderstaande video kennis met deze Aanpakker. 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’