string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: De sleutel tot succes.

Woensdag 21 september 2022 om 16:00

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten uit het noorden worden een jaar lang gevolgd. 

2_3.1.2

In de nieuwste aflevering van De Aanpakkers gaat roeister Louise Liemberg terug naar haar oude basisschool, de plek waar de basis werd gelegd voor haar verdere leven en dus ook de topsportcarrière. Tegenwoordig is ze succesvol als roeister met de drang om altijd maar weer beter te presteren. Die prestatiedrift zat er al jong in want ook op de basisschool wilde Louise uitblinken in vakken en behendigheden.
 
Als het niet direct lukte, bleef ze zo lang oefenen tot ze het onder de knie had. Trainen en iedere keer weer opnieuw jezelf uitdagen  om het beter te doen, is dan ook de sleutel tot succes. In het verleden op de basisschool, tegenwoordig op het water in de roeiboot. Succes geeft een gevoel van voldoening en geeft de juiste motivatie om verder te gaan en door te pakken.
 
Het wakkert het vuur tot meer prestaties en successen aan bij de talentvolle roeister. De schijnwerpers zijn leuk, maar Louise blijft met beide benen op de grond en zal niet snel boven het water zweven. Blijven presteren betekent hard blijven werken. Blijven trainen tot iets nog beter gaat, net als op de basisschool. Ook al zijn de doelen tegenwoordig groter dan ooit gedacht achterin de klas.  

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Hoofdrolspelers zijn voetballer Daniël van Kaam, roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump