string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

De Aanpakkers: Daniël van Kaam kijkt terug op 2022..

Vrijdag 16 december 2022 om 12:30

Zes Noordelijke toptalenten werden een jaar lang gevolgd in contentserie ‘De Aanpakkers’. Alle zes bezitten ze het aanpakkers-DNA dat noordelingen kenmerkt en alle zes kenden ze in het jaar 2022 succes, teleurstellingen en werd hun discipline op de proef gesteld. Nadat van iedere sporter vijf afleveringen zijn uitgezonden, staat de zesde en afsluitende aflevering in het teken van een round-up. Het is nu aan Groninger Daniël van Kaam om terug te blikken op zijn 2022.

1_3.7.1

Daniël van Kaam voetbalde jarenlang bij FC Groningen en groeide vanuit de Opleiding door naar het eerste elftal. Na zijn doorbraak kwam Daniël in een moeilijke fase terecht. Nadat hij voor een langere tijd geen speelminuten meer maakte voor de FC vond de middenvelder het tijd voor verandering. Afgelopen seizoen ruilde van Kaam FC Groningen dan ook in voor een club aan de andere kant van het noorden: SC Cambuur. Ook daar laat hij zien wat hij in huis heeft en werkt hij iedere dag keihard om beter en groter te worden.

Nieuwe uitdaging
De Groninger heeft een bewogen jaar achter de rug. Na een onrustige periode mag hij eindelijk weer minuten op het veld maken. Maar een nieuwe club brengt ook veel veranderingen met zich mee, zowel fysiek als mentaal. Zo moet hij wennen aan de nieuwe mensen en een nieuwe omgeving, maar ook aan het feit dat hij ineens op zichzelf woont. Gelukkig kan hij alles delen met zijn broertje Joël die ook uitkomt in de Opleiding. “Hij voelt als een soort beste vriend” vertelt Daniël.

Dromen
De aanpakker heeft nog grote doelen voor ogen. “Het liefst zou ik in Spanje spelen, omdat de competitie mij denk ik goed ligt. En ik hoop ooit in de Champions League te mogen spelen,” vertelt van Kaam wanneer hij wordt gevraagd naar de toekomst. Zijn plan is om eerst de top te behalen in Nederland, en daarna door te pakken om uiteindelijk te strijden voor een plekje in het buitenland.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen.De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump