string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

David Texeira: ‘Dit is wat ik wilde’.

Zaterdag 20 april 2013 om 22:30

David Texeira maakte met zijn hoofd een prachtige treffer waardoor FC Groningen met een 2-0 voorsprong ging rusten. De spits scoorde al drie achtereenvolgende uitwedstrijden en was tot zijn eigen vreugde deze keer ook in Euroborg trefzeker.

“Dit is wat ik wilde,” zegt Texeira met een lach van oor tot oor. “Ik wilde zo ontzettend graag weer een doelpunt maken in Euroborg. Een doelpunt met de thuissupporters vieren, de vreugde van de mensen zien en voelen. Het gevoel wat je krijgt na het scoren in het thuiswedstrijd is prachtig. Het is net even mooier dan scoren in een uitwedstrijd. We winnen de vierde wedstrijd op rij, echt een heel goede prestatie van het team.”
Texeira ronde een goede voorzet van Andraz Kirm fraai af met het hoofd. “Andraz en ik hebben het er veel over op de training. Hoe ik moet lopen om zijn voorzetten van de zijkant te kunnen benutten. Ik kon de perfecte voorzet op de juiste manier afronden.”
Texeira vierde de 2-1 winst op ADO Den Haag na afloop uitgebreid met de supporters. Hij werd zelfs door zijn teamgenoten naar voren geduwd nadat de ereronde was aanbeland bij de Tonny van Leeuwen Tribune. “Dat was voor mij de eerste keer dat het op deze manier ging,” lacht Texeira. “Ik heb een speciale band met het publiek en dat is schitterend. Ze blijven maar voor me zingen. Het geeft me echt een extra kracht. Daarom ben ik ook zo blij dat ik in deze wedstrijd eerst mijn doelpunt en daarna ook nog de winst met ze heb kunnen vieren. Het was voor mij een heel speciaal moment.”
Assists
Andraz Kirm was net als Texeira zeer blij met de overwinning. De twee assists van de Sloveen leverden hem zelfs de titel Essent Man of the Match op. “Uiteraard zijn de drie punten het belangrijkste, maar ik ben blij dat Género en David mijn voorzetten goed hebben kunnen afronden,” aldus Kirm. “Bij de goal van David zagen Leandro Bacuna en ik de vrije ruimte. Leandro nam de bal snel en daardoor kon ik een goede voorzet geven die geweldig werd afgemaakt.”
Het is de derde keer dat Kirm door de supporters werd uitgeroepen tot Essent Man of the Match. De vorige twee keer stond FC Groningen telkens met lege handen wanneer Kirm de bijbehorende bos bloemen in handen mocht nemen. “Gelukkig hebben we deze keer gewonnen, dat maakt het extra mooi.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen