string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Datum voor operatie Bakker; Luciano naar Brazilië.

Woensdag 08 mei 2013 om 13:50

Nick Bakker wordt op maandag 27 mei geopereerd aan zijn afgescheurde kruisband. De operatie wordt verricht door dokter Brouwer in het Martini Ziekenhuis in Groningen. De 20-jarige verdediger liep de blessure aan zijn linkerknie begin april op in de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong sc Heerenveen.

Bakker komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen. Vorige week bezocht hij het ziekenhuis en daar kreeg de linksbenige verdediger te horen dat de knie voldoende tot rust was gekomen om tot de operatie over te kunnen gaan. “Al het vocht in de knie is er bijna helemaal uit. Een belemmering vormt nog wel een lichte verrekking van de binnenband in dezelfde knie, die ik bij het ongelukkige moment ben opgelopen. De medici verwachten echter dat ik tot aan de operatie nog voldoende tijd heb om helemaal te herstellen voor de ingreep.”
Traject
Bakker is reeds een traject geschetst hoe het plaatje er na 27 mei voor hem globaal eruit komt te zien. “Ik moet na de operatie één nachtje in het ziekenhuis blijven. De vier weken daarna moet ik op krukken lopen en als het dan allemaal is gegaan zoals het zo moeten, kan ik vanaf dat moment beginnen met het werken aan mijn herstel. De revalidatie zal ik bij de club gaan volgen onder begeleiding van Peter Eppinga, de sportfysiotherapeut van FC Groningen.”
Luciano
Luciano da Silva maakt de komende dagen geen deel uit van de selectie van FC Groningen. De Braziliaanse doelman reist vandaag (woensdag – red.) naar zijn geboorteland vanwege familie-omstandigheden. Het is nog niet bekend wanneer Luciano weer in Groningen zal terugkeren. Bij de wedstrijd van zondag – thuis tegen landskampioen Ajax – zal Stefan van der Lei, keeper van Jong FC Groningen, zijn plaats binnen de selectie innemen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’