string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Dammers op huurbasis naar Willem II.

Zaterdag 29 januari 2022 om 18:00

Wessel Dammers vertrekt op huurbasis naar Willem II. FC Groningen verhuurt de 26-jarige verdediger voor de rest van het seizoen aan de Tilburgers. De Brabantse club heeft bij handhaving in de Eredivisie een verplichte optie tot koop op Dammers, die bij de Trots van het Noorden nog een contract heeft tot de zomer van 2023.

Wessel Dammers kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van Fortuna Sittard en debuteerde op zaterdag 13 september van dat jaar in de thuiswedstrijd tegen PSV. In totaal speelde Dammers in anderhalf jaar tijd 48 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij één keer scoorde. In het huidige seizoen 2021/2022 deed hoofdtrainer Danny Buijs twintig keer een beroep op Dammers, waarbij de verdediger voor de winterstop in veertien wedstrijden aan de aftrap verscheen en twaalf daarvan van begin tot einde speelde.

Dammers doorliep de voetbalopleiding van Feyenoord en via Cambuur Leeuwarden en Fortuna Sittard kwam hij medio 2020 bij FC Groningen.

Schiet bal weg tegen Fortuna

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen Dammers verhuurt aan Willem II. “Nadat Wessel bij de start van dit seizoen als basisspeler begon, verloor hij gedurende de eerste seizoenshelft zijn plek in de basis. Met die situatie was hij ongelukkig, maar Wessel toonde zich op en top prof door keihard te blijven werken en niet te mopperen. Toen Willem II zich bij ons meldde zijn we in gesprek gegaan en was het snel duidelijk dat het voor Wessel een mooie kans was om weer aan spelen toe te komen. Voor ons hoefde Wessel niet weg, maar omdat we op zijn positie voldoende alternatieven hebben, hij zelf graag de overstap wenste te maken én voor ons de juiste financiële voorwaarden op tafel kwamen, hebben wij uiteindelijk gemeend mee te werken aan deze transfer. Wij danken Wessel hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem veel succes bij Willem II.”

Publiek bedanken

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven