string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D3 gaat voor de cup.

Donderdag 31 mei 2012 om 13:11

Dankzij een monsterzege in Leeuwarden tegen Frisia D1 gaat FC Groningen/Cambuur D3 aanstaande zaterdag naar Emmeloord voor de laatste officiele wedstrijd van dit seizoen.

FRISIA D1 0-7 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Lion Kalentjev (10.), 0-2 Orkun Kokcu (26.), 0-3, 0-4, 0-5, 0-6 Lion Kalentjev (33., 36., 43., 45.), 0-7 Jearl Margaritha (56.)

opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Steyn Strijker, Luka Prljic, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mark te Velde, Jearl Margaritha, Orkun Kokcu, Lion Kalentjev, Mees Gootjes, Boy Spijkerman. Wissels: Max van Bruxvoort, Sander Jansen, Tapmahoe Sopacua, Giovanni Oldersma.
Het duel in Friesland was voor de jongste ploeg binnen de Regionale Voetbalopleiding al de vijfde bekerwedstrijd in de afgelopen zeven weken. Vooraf was trainer Bote Talsma zeker niet gerust op een goede afloop: “In januari wonnen we met 5-2 van Frisia, maar ik vond ze toen echt aardig spelen.” In dit duel was het krachtsverschil aanmerkelijk groter. De Groningers waren oppermachtig en daarbij werd de ploeg in het zadel geholpen door een vroege goal van aanvaller Lion Kalentjev
Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Orkun Kokcu. De gasten kregen daarnaast meer mogelijkheden maar af en toe was de opbouw onzorgvuldig. “Doordat er veel ruimte achter de verdediging van Frisia lag, hanteerden we te vaak de lange bal,” aldus de trainer. Desalniettemin was FCG het gehele duel heer en meester en liet het nog veel kansen onbenut. De tegenstander uit Leeuwarden kwam er vrijwel niet uit en was slechts een keer gevaarlijk.
In de tweede helft liep de score snel op. Kalentjev scoorde viermaal in een tijdsbestek van twaalf minuten terwijl Jearl Margaritha de zevenklapper vol maakte. Talsma was dan ook meer dan tevreden: “In het begin en aan het einde van de wedstrijd waren we soms wat ongeduldig. Maar verder hebben we gewoon goed en scherp gespeeld.”
Zaterdagochtend vertrekt de ploeg al op tijd naar de velden van Flevo Boys in Emmeloord. Op de jaarlijkse voetbaljeugddag staan dan de bekerfinales bij de jeugd in district Noord op het programma. Om 10.00 uur speelt FC Groningen/Cambuur D3 tegen Emmen D1. De Drenten wonnen eerder deze week ook al eenvoudig met 5-0 van Hoogezand D1.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren