string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

D-pupillen winnen toernooien.

Donderdag 02 juni 2016 om 12:31

Tijdens het pinksterweekeinde wonnen de jeugdteams van FC Groningen een tweetal toernooien.

Zowel FC Groningen D2 als FC Groningen C1 heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het tweedaagse internationale BVO toernooi in Zoetermeer. Deelname werd mede mogelijk gemaakt door de “Vrienden van de jeugdopleiding”. De “Vrienden” bestaan uit partners (bedrijven en particulieren) met een hart voor talentontwikkelingen jeugdvoetbal, die de opleiding financieel ondersteunen.
FC Groningen D2 behaalde een mooi resultaat. Aanvankelijk kwam het jongste jeugdteam nog moeilijk op gang, want de eerste poulewedstrijd, tegen Derby County, ging met 1-0 verloren. In de tweede wedstrijd, tegen gastheer DSO uit Zoetermeer, waren de twee doelpunten van David van der Werff voldoende voor de 2-1 overwinning. Na de overnachting in het van der Valk hotel in Wassenaar restte er nog 3 poulewedstrijden. Derby County werd eerste in de poule en door een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (0-0), winst op HSV Hamburg (1-0, Jorte Geertsma) en Cercle Brugge (4-0, Thom van Bergen 4x) werd de tweede plaats en een plek in de halve finale veilig gesteld. Tegenstander ADO den Haag werd met 2-0 geklopt, door doelpunten van David van der Werff en Thom van Bergen.

In een schitterende finale tegen Anderlecht, waarin FC Groningen D2 na 40 seconden, via Thom van Bergen, op een 1-0 voorsprong kwam, werd er van beide kanten volop gestreden voor de toernooi winst. Aanvankelijk kwam Anderlecht nog terug in de wedstrijd door de 1-1 te scoren, maar na een schitterende aanval over meerdere schijven, was het uiteindelijk David van der Werff die de zege veilig stelde (2-1). Trainer Byron Bakker: “We hebben dit weekend wedstrijden gespeeld onder de hoogste weerstand tegen goede tegenstanders. Door heel gedisciplineerd samen te werken behaalden we uiteindelijk dit mooie resultaat. Daar kunnen we met zijn allen trots op zijn”.
FC Groningen C1 kende een minder resultaat. Op de zaterdag werd er tegen SK Senica uit Slowakije gelijk gespeeld (0-0). De beste kansen waren voor de Groningers maar gescoord werd er niet. Later op de middag nam C1 het op tegen finalist Swansea City (2-0). De premier club was duidelijk de betere, had meer balbezit en creëerde de meeste kansen. Op de zondag werd de poulefase herstart tegen Anderlecht. In die wedstrijd had FC Groningen de betere kansen, maar was Anderlecht effectief in de afronding (2-1).
Tegen PEC Zwolle werd een ruime (1-3, Kian Slor 3x) overwinning behaald. Er was een duidelijke stijgende lijn te zien in vergelijking met de wedstrijden op zaterdag. In de laatste poulewedstrijd nam C1 in het op tegen ADO. Het vele balbezit en twee grote kansen in de eerste fase leidden niet tot doelpunten. Met een individuele actie trok de uiteindelijke winnaar van het toernooi aan het langste eind (1-0). Om de elfde plek werd gestreden tegen IFK Göteborg. Veel balbezit leed tot grote kansen, maar gescoord werd er niet. Doelman Max Wolfs pareerde één penalty, waardoor Kian Slor vanaf de penalty stip de overwinning over de streep trok. Trainer Bote Talsma: “Spelen op internationale toernooien is leerzaam voor de jongens. Met name tegen buitenlandse teams met andere manieren van spelen vraagt soms een andere aanpak. We zijn dit toernooi niet goed gestart en het betere spel op de zaterdag hebben we te laat ingezet. We nemen deze ervaring mee naar aankomend weekend, want dan staat er een internationaal toernooi in Genemuiden op het programma”.
In het Pinksterweekeinde heeft FC Groningen A1 op zaterdag 21 en zondag 22 mei deelgenomen aan de Esad Osmanovski Memorila Cup in Breskens. Het deelnemersveld bestond uit mooie internationale namen, waaronder Atletico Paranaense, Ajax Cape Town, Sporting Lokeren, Club Brugge, Rot Weis Oberhausen, Cruzeiro en AZ Alkmaar.
Het team van trainer Peter Hoekstra was bij Atletico Paranese, Ajax Cape Town en Sporting Lokeren. De eerste wedstrijd was Atletico Paranaense de tegenstander. In deze wedstrijd bood FC Groningen A1 goed tegenstand, waarbij het na 2 x 25 minuten voetbal nog steeds 0-0 was. In blessuretijd deed balverlies FC Groningen A1 de das om, aangezien daar een tegengoal uit voortkwam. Deze 1-0 uitslag was een zuur verlies. De tweede wedstrijd werd tegen Ajax Cape Town gespeeld. Dit bleek een goed voetballende ploeg met veel technische voetballers. Deze tegenstander lag de spelers van FC Groningen A1 wel, uiteindelijk was een 0-0 gelijkspel het gevolg. Later die middag trof A1 Sporting Lokeren in de derde en laatste poulewedstrijd. Tegen de Belgen werd door A1 een goede partij op de mat gelegd en er werden ook diverse kansen gecreëerd. Helaas waren de Belgen zeer effectief en brachten FC Groningen een 2-0 nederlaag toe. Uiteindelijk resulteerde dit in de laatste plaats in de poule.
Op zondag 22 mei moesten er nog twee kruifinalewedstrijden gespeeld worden. De eerste wedstrijd was tegen AZ Alkmaar, om plek 5 & 6. IN een gelijkgaande wedstrijd kwamen beide teams echter niet tot scoren. Dit betekende strafschoppen. Uiteindelijk ging AZ er na 5 strafschoppen met de winst er vandoor. De laatste tegenstander van dit toernooi was Rot Weis Oberhausen. Deze wedstrijd werd goed afgesloten met 3-1 winst, door doelpunten van Noël Wever (2x) en Twan Nieboer. Uiteindelijk werd FC Groningen A1 zevende.  
Wedstrijdstatistieken:
FC Groningen A1 (toernooi Esad Osmanovski Memorial Cup)
Atletico Paranaense 1-0 FC Groningen
FC Groningen 0-0 Ajax Cape Town
KSC Lokeren 2-0 FC Groningen
FC Groningen 0-0 AZ Alkmaar (WNS)
FC Groningen 3-1 Rot Weiß Oberhausen (Noël Wever 2x, Twan Nieboer)
FC Groningen wordt 7e.
FC Groningen B1 (toernooi RKSV Nuenen)
AA Gent 0-0 FC Groningen
Fortuna Düsseldorf 0-0 FC Groningen
FC Groningen 0-0 PEC Zwolle
FC Groningen 1-0 Regioteam (Sam Crowther)
Roda JC 0-0 FC Groningen (FC Groningen WNS 4-5)
FC Groningen B1 wordt 3e.
FC Groningen C1 (toernooi DSO Zoetermeer)
FC Groningen 0-0 FK Senica
FC Groningen 0-2 Swansea City FC
RSC Anderlecht 2-1 FC Groningen (Jesper de Backer)
FC Groningen 1-3 PEC Zwolle (Kian Slor 3x)
ADO Den Haag 1-0 FC Groningen
IFK Göteborg 0-0 FC Groningen (FC Groningen WNS 2-3)
FC Groningen C1 wordt 11e.
FC Groningen D1 (toernooi VV Lunteren)
FC Groningen 3-3 Zeeburgia (Bjorn Meijer 2x, Luciano Valente)
FC Groningen 5-0 FC Emmen (Maurilio de Lannoy 3x, Olivier van der Tuin, Jesse Glasbergen)
Bayer Uerdingen 0-3 FC Groningen (Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Bjorn Meijer)
FC Utrecht 0-1 FC Groningen (Sietze de Klerk)
PEC Zwolle 0-1 FC Groningen (Bjorn Meijer)
FC Groningen 2-0 Bohemians Praag (Bjorn Meijer, Jorg Schreuders)
FC Groningen D1 wordt 1e.
Emircan Gülge verkozen tot speler van het toernooi.
FC Groningen D2 (toernooi DSO Zoetermeer)
FC Groningen 0-1 Derby County
Sv DSO 0-2 FC Groningen (David van der Werff 2x)
FC Groningen 0-0 Sparta Rotterdam
Hamburger SV 0-1 FC Groningen (Jorte Geertsma)
FC Groningen 4-0 Cercle Brugge (Thom van Bergen 4x)
ADO Den Haag 0-2 FC Groningen (David van der Werff, Thom van Bergen)
FC Groningen 2-1 RSC Anderlecht (Thom van Bergen, David van der Werff)
FC Groningen D2 wordt 1e.
Roy Mos verkozen tot keeper van het toernooi.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’