string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Cosis zorgt voor primeur bij achttiende FC Groningen G-toernooi.

Vrijdag 23 september 2022 om 20:16

Het achttiende FC Groningen G-toernooi is vrijdagmiddag gewonnen door Cosis! De ploeg van de welzijnsorganisatie bestaande uit spelers onder meer werkzaam in Euroborg won het toernooi voor het eerst. Het FC Groningen G-toernooi werd gehouden op de velden van HFC’15 in Hoogkerk. HS’88 uit Hoogezand ging er met de Univé Sportiviteitsprijs vandoor. 

20220923-_T5A1411

Spelers en stafleden van de acht deelnemende ploegen werden aan het begin van het toernooi door de selectie van FC Groningen en aanwezige studenten van het Alfa-college ontvangen met een ware erehaag.
 
Alle teams werden begeleid door spelers en stafleden van FC Groningen die hulp kregen van de studenten van het Alfa-college. Wat volgde was een gezellige voetbalmiddag vol plezier, spanning, mooie acties, heel veel doelpunten en vooral lachende gezichten. Zowel de deelnemers als spelers en stafleden van FC Groningen genoten zichtbaar van de interactie en alle coaches waren nadrukkelijk bij hun team betrokken.
 
Titelhouder SJS en Cosis haalden de finale waarin Cosis uiteindelijk aan het langste eind trok'en scoorde met een mooi afstandsschot waardoor het team de grote beker mee mocht nemen. Tot grote vreugde van de spelers en ook van FC’ers Nordin Musampa en Peter Leeuwenburgh die als coaches fungeerden. Een verdiende winnaar want naast dat in de finale het sterke SJS werd verslagen, werd er ook gewonnen van titelkandidaat ONR. SV Marum bracht het als debutant tot een verdienstelijke vierde plaats. 

20220923-_T5A1168

Partner Univé zorgde vrijdagmiddag voor een professionele uitstraling van het toernooi. Daarbij kreeg ieder team een eigen shirt waarin werd gespeeld. Naast de strijd om de grote beker, had Univé de sportiviteitsprijs ter beschikking gesteld. Deze prijs werd aan het einde van de dag gewonnen door HS’88. Deelnemer van het eerste uur aan het FC Groningen G-toernooi. Zij hadden zich het best aan de regels gehouden en zich van hun meest sportieve kant laten zien.
 
De deelnemende verenigingen tijdens het achttiende FC Groningen G-toernooi waren; SV Marum, HS’88, Kids United, Kids United dames, Cosis, VV ONR, VV SJS en VV Gorecht. FC Groningen kijkt terug op een mooie middag waarin de deelnemende G-voetbalteams keihard hebben gewerkt, gestreden en veel lol hebben gemaakt. Een prachtig evenement waarin vele sporters met een fysieke of mentale beperking werden aangezet tot meer en beter bewegen. 

20220923-_T5A1110
20220923-_T5A1028

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’