string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Convenantclubs halen €68.000 op met sponsorloop.

Dinsdag 04 mei 2021 om 14:30

FC Groningen organiseerde dit voorjaar samen met Clubplan Nederland een succesvolle sponsorloop. Het gezamenlijke doel was om leden van de amateurclubs aangesloten van het FC Groningen Amateurconvenant in beweging te brengen en zodoende geld op te halen voor de eigen vereniging. In totaal werd er 68.000 euro opgehaald, waarbij ACV uit Assen als koploper de finish haalde. 

Sponsorloop ACV_1

De club uit Assen verzamelde met maar liefst 235 (jeugd)leden meer dan 18.000 euro op. Na weken sponsors zoeken werd er in de meivakantie hardgelopen. Al het geld is bestemd voor de amateurvereniging en als beloning voor het ultieme clubgevoel wint ACV een door FC Groningen verzorgde voetbalclinic op de velden van de club uit Assen.
 
De sponsorloop van Clubplan in samenwerking met FC Groningen werd goed ontvangen bij ACV. “Veel mensen binnen de club waren direct enthousiast,” aldus Christel de Jong, lid van de technische commissie jeugd bij de vereniging uit Assen. “De actie komt op een mooi moment om de verbinding weer wat terug te vinden met elkaar en de club. Een lekkere sportieve actie, zodat we weer écht even iets kunnen doen voor de club. Het is ook helemaal niet moeilijk om je aan te melden en geld in te zamelen voor je club. Zo konden wij direct een vliegende start maken bij ACV!”
 
In totaal werd er ruim 68.000 euro bij elkaar gelopen door leden van clubs aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant. Naast ACV was de actie onder meer bij vv LTC, vv Noordster, Achilles 1894, vv Gasselternijveen en vv Grijpskerk zeer succesvol. Zij haalden allen meer dan 4.000 euro op voor de vereniging.
 
De sponsorloop is na Rondjevoorjeclub de tweede succesvolle actie van dit seizoen georganiseerd door Clubplan Nederland in samenwerking met FC Groningen. Opgeteld hebben de convenantclubs liefst €123.500,- opgehaald met de acties. Op deze manier hebben leden in deze lastige tijd zelf een steentje te kunnen bijdragen voor de convenantclubs.
 
Clubs die de sponsorloop hebben gemist, maar toch nog willen meedoen, kunnen zich via sponsorloop.nl aanmelden voor een sponsorloop in juni, bijvoorbeeld op de Nationale Voetbaldag (12 juni).

Sponsorloop ACV_2

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga