string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Contract voor Van Bergen bij FC Groningen.

Vrijdag 23 december 2022 om 09:30

Thom van Bergen heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft de 18-jarige spits vastgelegd tot medio 2025. De uit Haren afkomstige en bij v.v. Gorecht begonnen aanvaller zit al vanaf de voetbalschool in de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn. In de eerste seizoenshelft maakte Van Bergen al regelmatig onderdeel uit van de wedstrijdselectie van FC Groningen, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet voor de spits.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de handtekening van Thom van Bergen. “Thom is een spits met het FC Groningen-DNA. Hij werkt keihard, is voor de duivel niet bang en komt bovendien uit de eigen omgeving en Opleiding. En niet onbelangrijk voor een spits: hij heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Wij denken dat Thom een speler is met wie onze achterban zich heel goed kan identificeren. Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkeling die hij in de komende jaren gaat doormaken. Wij zien in hem een jongen die in Euroborg een rol kan gaan spelen. Wij feliciteren hem van harte met zijn eerste profcontract.”

Thom van Bergen zegt over zijn eerste contractondertekening in Euroborg: “Supermooi en trots! Ik ben altijd supporter geweest van de club en nu heb ik het perspectief dat ik zelf voor volle tribunes in Euroborg mag gaan voetballen. Waanzinnig! Mijn kwaliteiten? Ik ben agressief in de duels, sta vaak op de juiste plek en heb altijd wel goals gemaakt. Ik ben altijd spits geweest, kan goed positie kiezen en ik kan wel aardig koppen. Omdat ik niet de grootste ben, word ik daarin nog weleens onderschat.”

Als Van Bergen wordt gevraagd naar zijn voorbeeld zegt hij zonder aarzelen: “Luis Suarez. Ik heb hem zelf nooit zien spelen in Euroborg, daarvoor ben ik te jong, maar ik heb natuurlijk ook videoclipjes van hem gezien uit zijn tijd bij FC Groningen. Suarez is niet de grootste spits, maar voor niemand bang. Zijn loopacties en zijn slimmigheidjes vind ik mooi om te zien. Net als Suarez krijg ik ook vaak die klutsballen mee in wedstrijden. De jongens uit mijn team hebben het dan altijd over een typische ‘Thom-goal’. Maar als het elke keer gebeurt, is het geen geluk of toeval meer.”

Over zijn doelen voor de komende periode zegt Van Bergen: “Ik wil me laten zien bij FC Groningen onder-21. Daarnaast hoop ik met een invalbeurt mijn debuut te mogen maken in het eerste elftal. Het gaat nu lekker en hoop dat ik bij de eerste selectie mag blijven aansluiten, maar ik vind het voor mijn ontwikkeling vooral belangrijk om speelminuten te krijgen en te houden bij FC Groningen onder-21.”

Gerelateerd nieuws.

8 maanden geleden

Samenvatting: Onder-21 overtuigend langs Cambuur

21:09
1 jaar geleden

Special terugblik winterbreak

21:35
1 jaar geleden

Groningse talenten kloppen op de deur