Contract voor jeugdinternational Blokzijl bij FC Groningen

8 mei 2021

Jeugdinternational Thijmen Blokzijl heeft zijn eerste contract getekend bij FC Groningen. De 16-jarige centrale verdediger heeft hierdoor tot medio 2024 een verbintenis bij de Trots van het Noorden.

Thijmen Blokzijl, geboren op 25 februari 2005, kwam op 1 juli 2016 in de FC Groningen Opleiding. Daarvoor speelde de centrale verdediger eerst bij Velocitas en daarna bij Be Quick in de Stad Groningen. In het seizoen 2019/2020 werd Blokzijl geselecteerd voor het Nederlands Elftal onder-15. Hij maakte deel uit van dit nationale jeugdteam tijdens een vierlanden-toernooi in Spanje, dat Oranje in februari 2020 wist te winnen.

In kleedkamer

Dit seizoen heeft Blokzijl de versnelde stap gezet van FC Groningen onder-16 naar onder-18, het team van trainer/coach Paul Matthijs. Hoofd Opleiding Peter Jeltema zegt over de ontwikkeling van de rechter centrale verdediger: “Thijmen is in staat gebleken zich snel aan te passen aan een hoger niveau. Op zijn positie heeft hij specialistische vaardigheden in verdedigend opzicht, maar ook aan de bal. Thijmen is een leergierige en ontwikkelingsgerichte speler, neemt initiatief waar nodig en werkt planmatig zowel binnen als buiten het voetbal. Al met al is hij een zeer stabiele persoonlijkheid. Thijmen heeft als doel op termijn in de eerste selectie van FC Groningen te komen en daar helpen wij hem graag bij. De club is zeer content met het vastleggen van Thijmen en feliciteert hem en zijn familie van harte met het aangaan van het eerste contract bij FC Groningen.”

Contractondertekening
Familieportret
Gasterra

Laatste nieuws