string(9) "claudebot"

Contract voor Hateboer bij FC Groningen.

Woensdag 19 februari 2014 om 16:40

FC Groningen heeft Hans Hateboer aan zich gebonden. De 20-jarige verdediger uit het Groningse Beerta tekende in Euroborg een contract dat per 1 februari jongstleden is ingegaan en loopt tot medio 2017. Het is het eerste profcontract voor Hateboer, die dit seizoen debuteert in de Eredivisie en inmiddels vier officiële wedstrijden achter zijn naam heeft staan in het eerste elftal van FC Groningen.

Hateboer speelde als pupil bij T.H.O.S. in zijn geboorteplaats Beerta. Als eerstejaars D-pupil maakte hij de overstap naar Veendam. Een jaar later stroomde hij in bij het D1-team van FC Groningen. Op jeugdcomplex Corpus den Hoorn doorliep de verdediger alle jeugdelftallen tot en met FC Groningen A1. Dit seizoen speelde Hateboer voor de winterstop in Jong FC Groningen als centrale verdediger. Hij werd na het (tijdelijke) vertrek van Yoëll van Nieff naar Dordrecht benoemd tot aanvoerder van het team van trainer Paul Raveneau.
Positief
Hateboer ontwikkelde zich dermate positief, dat hoofdtrainer Erwin van de Looi hem in de winterstop meenam op trainingskamp naar Spanje. Daar werd Hateboer klaargestoomd voor de rechtsbackpositie bij de hervatting van de competitie tegen RKC. De debutant zal zijn optreden in Waalwijk niet snel vergeten. Hateboer zorgde voor rust voor de assist bij de 0-1 voorsprong van FC Groningen en kreeg in de tweede helft de rode kaart na een stevige tackle. Twee wedstrijden schorsing zorgden ervoor dat Hateboer pas weer in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen beschikbaar was voor het eerste elftal.
In de Derby van het Noorden viel hij na rust in en drie dagen later mocht hij thuis tegen FC Twente weer in de basis starten. Opnieuw zorgde Hateboer na een rush over de rechterzijde voor de assist bij de 1-0 in Gronings voordeel. Afgelopen zondag speelde Hateboer opnieuw negentig minuten in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
Logisch
Het contracteren van Hateboer is volgens manager technische zaken Henk Veldmate een logisch gevolg van het ingezette beleid bij FC Groningen om jonge, talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding te laten doorstromen naar het eerste elftal. “Hateboer heeft zich met name het afgelopen half jaar uitstekend ontwikkeld. Naast centrale verdediger heeft hij ook aangetoond als rechtsback goed uit de voeten te kunnen. Dit resulteerde in zijn debuut in de Eredivisie. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij andere clubs. Wij hadden sinds de winterstop al het voornemen Hateboer onder contract te nemen en we zijn dan ook blij dat we er met hem zijn uitgekomen. Wij voorzien een goede toekomst en rol voor hem binnen FC Groningen.”
Bevestiging
De hoofdrolspeler zelf is uiteraard “heel blij” met zijn eerste profcontract. “Het zat er al een tijdje aan te komen en dit is de bevestiging dat ik goed bezig ben. Het is een volgende stap in mijn carrière. Er was inderdaad belangstelling van andere clubs, maar ik heb heel bewust gekozen voor een verblijf bij FC Groningen. Ik wil me hier bewijzen en wil de kans die ik nu krijg met beide handen aangrijpen. Bovendien is dit de club waarvan ik als jongetje al supporter was en waarvoor ik nu al jaren speel. Voor elke jeugdspeler is het een droom in Euroborg te voetballen en dat dit mij nu is gelukt, is echt hartstikke mooi. De bedoeling is zolang mogelijk in het eerste te blijven staan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus