string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Contract Te Wierik in goed overleg ontbonden.

Dinsdag 31 januari 2023 om 19:41

FC Groningen en Mike te Wierik hebben overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn nog tot medio 2024 doorlopende contract. De 30-jarige verdediger heeft hierdoor de mogelijkheid om ook nadat het transferwindow is gesloten een nieuwe club te vinden.

Mike te Wierik speelde in twee periodes in Euroborg in totaal 156 wedstrijden voor de FC. De verdediger kwam aan het begin van het seizoen 2017/2018 over van Heracles Almelo. Te Wierik maakte in totaal twee goals in het groen-wit. De 3-3 gelijkmaker thuis tegen PSV in 2017 werd verkozen tot één van de meest memorabele FC-doelpunten in Euroborg.

Te Wierik ontwikkelde zich tot aanvoerder van het elftal en maakte in 2020 de overstap naar het Engelse Derby County. Mede door de uitbraak van de coronapandemie kende Te Wierik een ongelukkige tijd bij de club uit het Engelse Championship. De stopper uit Hengevelde keerde na een half seizoen, aan het begin van het kalenderjaar 2021, terug in Euroborg. Hij droeg in totaal vijf seizoenen het groen-witte shirt.

Te Wierik zegt in een reactie: “Ik vind het jammer dat een mooie periode bij de club zo moet eindigen, maar we hebben in goed onderling overleg besloten om het contract te ontbinden. Ik wil alle medewerkers en vrijwilligers van de club, de supporters en sponsors hartelijk bedanken, want ik heb me altijd enorm thuis gevoeld in Euroborg. FC Groningen zal altijd een speciaal plekje bij me hebben en ik blijf de club volgen. Voor de toekomst hoop ik dat de club snel weer staat waar het thuishoort.”

FC Groningen dankt Mike te Wierik voor zijn inspanningen voor de club en wenst hem veel succes in het vervolg van zijn carrière.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

FC Groningen vrijdag thuis tegen Helmond Sport

7 uur geleden

Tweede fase ticketverkoop halve finale start woensdag 09.00 uur

9 uur geleden

Supportersonderzoek 2023/2024: Geef je mening