string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Competitieprogramma op losse schroeven.

Vrijdag 11 juli 2008 om 00:30

In de 187ste nieuwsbrief namens directie en management meldt algemeen directeur Hans Nijland onder meer dat het nog niet zeker is dat Groningen met een uitduel tegen Vitesse begint, dat er volop activiteit is in Euroborg en dat de FC volgende week een volledig vernieuwde website krijgt.

“Na een vakantie van drie weken in Italië ben ik gisteren (maandag – red.) weer met frisse moed begonnen en heb ik de klus weer opgepakt. Op de transfermarkt is het nog vrij rustig. Nu het Europees kampioenschap is afgelopen, verwacht ik links en rechts wel wat beweging. Voor ons ligt de prioriteit bij het aantrekken van een centrale verdediger.”

“Vandaag zou in Zeist het concept-competitieprogramma worden besproken. Dit hele programma is echter op losse schroeven komen te staan door problemen rond het vaststellen van AZ-Feyenoord op een doordeweekse dag. We zouden beginnen met een uitwedstrijd tegen Vitesse, maar het is nu nog de vraag of dit nog gehandhaafd blijft.”

“Het maken van het competitieprogramma is een zeer lastige zaak. Ik zou dan ook niet graag in de schoenen staan van competitieleider Bert van Oostveen. Er moet rekening worden gehouden met zaken als kermissen, koopzondagen, risicoduels, het vervoer door de NS en in Groningen bijvoorbeeld een evenement als de 4Mijl. Het is een enorm lastige klus, ook al omdat het aantal knelpunten met 17% is toegenomen en het verplaatsen van één wedstrijd dus invloed heeft op de hele planning van die andere 305 duels in de Eredivisie.”

“Hoewel voor veel mensen de vakantietijd aanbreekt, wordt in Euroborg nog altijd hard gewerkt aan de uitbreiding. Zo is men gestart met het aanbrengen van de nieuwe tribunedelen, waardoor de vorm van de onderste ring al duidelijk wordt. Ook de businessruimten worden aangepakt waarbij het restaurant zal worden verplaatst naar de voormalige ABN AMRO-businesscorner. Daarnaast worden de ingangen voorzien van dubbele deuren om de in- en uitstroom van het businesspubliek te versnellen. Volop bedrijvigheid dus. Alle vernieuwingen zullen voor het publiek duidelijk zichtbaar zijn op de Open Dag, die zondag 24 augustus wordt gehouden.”

“Over het nieuwe Eredivisiekanaal kan ik melden dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe de situatie er precies gaat uitzien met ingang van het nieuwe seizoen. Volgende week donderdag (10 juli – red.) hopen we daar meer duidelijkheid over te hebben na de aandeelhoudersvergadering van de Eredivisieclubs. Wel is bekend dat FC Groningen momenteel bovenaan staat in een ranglijst waarbij de interesse is gepeild in het nieuwe kanaal. In de nieuwe situatie krijgen de clubs een bedrag per persoon die ze aandragen als abonnee van het Eredivisiekanaal.”

“Wellicht is het bekend dat FC Groningen de rechten heeft teruggekocht van het tweede investeringsfond en een nieuw obligatiefonds in de markt heeft gezet. De condities in dit nieuwe fonds zijn gunstiger voor de club. De investeerders hebben een maximaal rendement van 25%. De FC heeft hiervoor gekozen, mede op ingeven van de investeerders. Het nieuwe fonds loopt prima en heeft momenteel nagenoeg dezelfde omvang als het vorige investeringsfonds. Simpel gezegd komt er in het nieuwe fonds meer van de transfergelden bij de club terecht. Hiervoor zijn we de investeerders natuurlijk zeer erkentelijk.”

“Het eerste elftal begint komende maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Beloften starten een week later en de jeugdteams vanaf 21 juli. In het voorbereidingsprogramma van de A1 is een trip naar Japan gepland. De ploeg van coach Paul Raveneau neemt van 9 tot en met 12 augustus deel aan het Hiroshima Festival. Een uitermate nuttige en leerzame ervaring voor deze groep en bovendien een geweldige ervaring.”

“Komende maandag begint in de fanshop de uitgifte van de shirts die door fans besteld zijn tijdens de speciale shirtactie met onze nieuwe kledingmerk Klupp. Met die mededeling sluit ik deze nieuwsbrief af.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup