Combinatieteam wint van Almere City: 1-0.

Zaterdag 31 juli 2021 om 15:25

Een combinatieteam van spelers van de eerste selectie en onder-21 hebben zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van Almere City onder-21. In Almere was Joël van Kaam na 90 minuten de matchwinner. Op aangeven van Kian Slor maakte Joël van Kaam de enige treffer.

De technische staf had de selectie opgedeeld in twee groepen. Later vandaag (zaterdag 31 juli) oefent FC Groningen tegen Borussia Mönchengladbach in Duitsland.

photo1627732936 (1)

De eerste kansen in Almere waren voor FC Groningen. Spits Alex Mortensen brak goed door aan de rechterkant en bediende Tika de Jonge, maar zijn inzet was niet goed genoeg ingeschoten. Even later zorgde hetzelfde koppeltje voor de volgende kans. Ditmaal was De Jonge de aangever door middel van een steekpass, maar Mortensen stuitte van dichtbij op doelman van Almere.

Tweede helft
Na de rust werd er veelvuldig gewisseld bij FC Groningen en was het spelbeeld meer in evenwicht. Pas een kwartier voor tijd kwam de ploeg van trainer Sander van Gessel op voorsprong. Een snelle aanval gaf Kian Slor de ruimte om een afgemeten voorzet te geven op Joël van Kaam. De vleugelspeler schoot FC Groningen op voorsprong: 1-0.

In de slotfase bracht doelman Jan de Boer nog redding op een vrije trap van de thuisploeg. Hierdoor won FC Groningen met 1-0 in Almere.