string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Column Jan van Driel – Week van de scheidsrechter.

Donderdag 26 september 2019 om 09:50

Ieder weekend worden op de voetbalvelden in Nederland zo’n 33.000 wedstrijden gespeeld. Die bij de jongste jeugd worden begeleid door spelbegeleiders en de overige wedstrijden worden geleid door scheidsrechters. Een relatief klein gedeelte van deze wedstrijden wordt geleid door de KNVB aangestelde scheidsrechters. Maar we zien nu, dat het voor de KNVB steeds moeilijker gaat worden om voldoende scheidsrechters te behouden en op te leiden. 

Zelfs bij wedstrijden in de top van het jeugdvoetbal en in de top van de reserveklassen bij de senioren moet vaak door de verenigingen zelf een beroep worden gedaan op verenigings-scheidsrechters. Verenigingen hebben hierin ook een taak om het scheidsrechterskorps op peil te houden.
Er zijn veel factoren die daarin een grote rol spelen, zoals o.a.:
het opleiden en begeleiden van verenigingsscheidsrechters;
duidelijk gedragsregels binnen de vereniging;
goede contacten met de ouders en hun aanspreken bij ongewenst gedrag.
Uitgangspunt moet zijn, dat een scheidsrechter er een goed gevoel aan overhoudt als hij een wedstrijd heeft gefloten! En niet alleen de speelsters/spelers in het veld maar ook de coaches en begeleiders en de mensen langs het veld kunnen daarin een belangrijke bijdrage leveren.
In de week van 5 t/m 13 oktober 2019 vindt de Week van de Scheidsrechter weer plaats.
Bij veel voetbalverenigingen wordt dan aandacht besteed aan de (verenigings)scheidsrechter en de waardering uitgesproken voor hun rol binnen onze voetbalcultuur.

Het Amateurconvenant FC Groningen biedt aangesloten verenigingen de mogelijkheid om met korting kaarten aan te schaffen voor een aantal thuiswedstrijden van FC Groningen. Voor de wedstrijd FC Groningen–Sparta op zondag 20 oktober aanstaande kunnen kaarten worden voor het gereduceerde tarief van € 10,- worden besteld.  Gebruik deze actie om je clubscheidsrechters een middagje-uit aan te bieden! Een attentie wordt altijd gewaardeerd!

Jan van Driel
Ambassadeur Amateurconvenant FC Groningen

 

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven