‘Collecte voor Kids United rond thuisduel met Feyenoord’

12 februari 2019

In de 708ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiszege op Vitesse, kijkt hij vooruit naar een nieuwe thuiswedstrijd, komende zondag tegen Feyenoord, kondigt hij een collecte aan ten bate van Kids United en meldt hij de opbrengst van het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij ten behoeve van de opleiding van FC Groningen.

“De ontlading afgelopen zondag in de blessuretijd was geweldig. Iedereen leek zich reeds verzoend te hebben met een gelijkspel tegen Vitesse totdat invaller Mo El Hankouri zijn dribbel inzette en het stadion spreekwoordelijk liet ontploffen met zijn doeltreffende uithaal. Dolle vreugde op het veld, langs de lijn en op de tribunes.”
 
“De 2-1 overwinning zorgde ervoor dat we weer wat plaatsen stegen op de ranglijst, maar nog belangrijker was het bijschrijven van drie kostbare punten. Het staat in de Eredivisie allemaal zo dicht bij elkaar, dat het er eerst en vooral om gaat voldoende punten te vergaren. Hoe extreem klein de onderlinge afstanden zijn, laat de stand zien: nummer 9 Fortuna Sittard heeft 26 punten, nummer 16 Excelsior slechts vier punten minder. En elke speelronde weer zijn er nieuwe verrassingen te noteren.”
 
Eerbetoon Jurrie Koolhof
“Voor aanvang van het thuisduel met Vitesse hebben wij ook voor eigen publiek aandacht geschonken aan het overlijden van onze collega Jurrie Koolhof. Dat deden we middels een minuut stilte eerder al in Tilburg bij ons competitieduel met Willem II en afgelopen zondag door voor de aftrap een minuut lang te applaudisseren. Familieleden en vrienden van Jurrie waren hierbij aanwezig en zij lieten ons in de rust weten diep onder de indruk te zijn geraakt van dit eerbetoon. Er waren woorden van lof en dankbaarheid voor de wijze waarop wij als club Jurrie hebben herdacht.”
 
Feyenoord
“Komende zondag komt Feyenoord bij ons op bezoek, dat in de strijd om de derde plaats van de ranglijst wordt opgejaagd door AZ. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 14.30 uur en – in tegenstelling tot bijna alle andere thuisduels – geldt bij de kaartverkoop voor deze wedstrijd een clubcard-verplichting. Voor deze wedstrijd kunnen per (Seizoen)ClubCard van FC Groningen in totaal vier losse tickets worden aangeschaft. De prijs is vanaf 22 euro voor volwassenen en 17 euro voor jeugd tot en met 17 jaar.”
 
“Hoewel het transferwindow wereldwijd nagenoeg gesloten is, blijft het opmerkelijk genoeg voor een aantal landen nog mogelijk om ook na 31 januari nog transfers te realiseren. Dit betekent dat er ook bij FC Groningen nog uitgaande transfers kunnen plaatsvinden. Zo is er sluimerende belangstelling voor Mimoun Mahi, die komende zomer over een aflopende verbintenis beschikt bij de club. Of dit nog concreet wordt en hoe zich dit nog zal gaan ontwikkelen, is op dit moment (dinsdagmiddag – red.) met geen mogelijkheid te zeggen.”
 
Collecte Kids United
“Rond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord staat Kids United centraal. Er zal een collecte zijn voor de vereniging die kinderen met een beperking contributievrij wil laten voetballen en daarnaast zullen leden van Kids United zondagmiddag meelopen in de line-up en wapperen met het grote wedstrijdshirt, dat voor aanvang van onze thuisduels in de middencirkel ligt. De opbrengst van de jaarlijkse collecte van Kids United gaat deze keer naar het framevoetbal, de nieuwste spelvorm voor kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen voetballen.”
 
“Cash geld op zak dragen voor de collecte is zondag niet nodig. Nieuw is namelijk dat op alle collectebussen een sticker met QR-code is geplakt. Donateurs kunnen deze code scannen met hun mobiele telefoon en de QR-code zorgt er vervolgens voor dat mensen doorgelinkt worden naar de donatiepagina van Kids United, waaraan een vast deelnamebedrag van 2 euro is gekoppeld.”
 
Opleiding
“Gisteren (maandag – red.) is tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij bekend geworden dat wij een cheque tegemoet mogen zien van iets meer dan 132.000 euro, ten bate van onze opleiding. Een fantastische opbrengst, die zo’n drieduizend euro hoger ligt dan vorig jaar. Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Van elk verkocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.”
 
“Bij FC Groningen gaat de schenking binnen de opleiding naar scholing van jeugdspelers, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding ook op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle spelers in de opleiding stromen immers door naar het betaalde voetbal. Wij danken alle mensen, die meespelen met de VriendenLoterij en daarbij de opleiding van de club hebben aangemerkt als goed doel, heel hartelijk voor hun bijdrage!”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws