string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Clubplan Nederland en FC Groningen brengen clubs en scholen in beweging.

Donderdag 14 oktober 2021 om 10:00

Clubplan Nederland en FC Groningen hebben het afgelopen seizoen meerdere acties uitgezet om de achterban van de Trots van het Noorden in beweging te krijgen en daarbij een amateurclub te steunen. Zowel de Sponsorloop als Rondjevoorjeclub waren een groot succes. Beide acties zijn ook dit seizoen terug.

sponsorloop

Clubplan heeft de sponsorloop dit seizoen niet alleen bij de verenigingen uitgezet, maar ook op basisscholen. In totaal hebben acht verschillende basisscholen uit ons verzorgingsgebied zich al aangemeld voor de Sponsorloop georganiseerd door Clubplan Nederland. Het goede doel dat aan de sponsorloop is gekoppeld is Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zorgen dat kinderen die opgroeien in een financieel zware situatie toch lid kunnen worden van de plaatselijke sportvereniging. Jeugdfonds Sport & Cultuur is één van de maatschappelijke samenwerkingspartners van FC Groningen.
 
Scholen die nog willen meedoen aan de actie kunnen zich aanmelden via: Sponsorloop.nl. Clubplan Nederland maakt het de scholen zo gemakkelijk mogelijk. Alle deelnemers krijgen een eigen online actielink en alle betalingen en administratie gaan digitaal. Dat scheelt veel werk waardoor de focus vol kan liggen op het werven van sponsors! De datum en het tijdstip van de sponsorloop mogen scholen en clubs zelf bepalen.
 
FC Groningen ondersteunt de actie van harte. Niet alleen steunen leden of kinderen hiermee hun eigen vereniging of school, ook gaan ze de uitdaging aan de komende tijd lekker in beweging te komen. FC Groningen heeft als maatschappelijke ambitie om bewegingsarmoede tegen te gaan in het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden. Dit doet de club door middel van diverse Meer en Beter Bewegen-programma’s waaronder de FC Groningen Scholentour.
 
FC Groningen wenst in het bijzonder de Inspecteur Amerikaschool, CBS Aquamarijn, IKC de Rietzee, SLS De Binding, W.A. Scholtenschool, OBS de Oetkomst, Noorderlicht, OBS Drieborg en OBS Houwingaham heel veel succes. Deze scholen hebben allen gekozen om te lopen voor het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wie gaat er nog meer rennen met je school? 

Doe mee met de sponsorloop voor Jeugdfonds Sport & Cultuur 
Rondjevoorjeclub
Naast de Sponsorloop organiseert Clubplan Nederland voor de tweede achtereenvolgende keer het succesvolle Rondjevoorjeclub. Ontstaan in de coronaperiode toen de kantines gedwongen gesloten bleven en clubs het financieel zwaar hadden. Tijdens Rondjevoorjeclub kun je virtueel rondjes geven aan de team of voetbalvrienden. De opbrengst komt ten goede aan de door jou gekozen vereniging. Vorig seizoen werd er in totaal 325.000 euro opgehaald door de deelnemende clubs. Maar liefst 55.000 euro van dat totaal werd gedoneerd aan clubs aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen.
 
Meld je club aan voor Rondjevoorjeclub.nl 

rondjevoorjeclub

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam