string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Chery: ‘Punten blijven in Groningen’.

Vrijdag 06 december 2013 om 15:00

FC Groningen neemt het aankomende zondag op tegen ADO Den Haag. Voor middenvelder Tjaronn Chery een bijzondere wedstrijd omdat hij afgelopen zomer de overstap maakte vanuit de Residentiestad naar Euroborg. Timo Letschert neemt naar alle waarschijnlijkheid de plaats in van de geschorste Stefano Magnasco als rechtsback.

Tjaronn Chery miste het treffen tegen NAC Breda vorige week door een blessure aan zijn bilspier, maar is fit voor de wedstrijd tegen zijn oude ploeg.  “Ik heb twee seizoenen bij ADO Den Haag gespeeld en heb daar een heel leuke tijd gehad,” zegt Chery in het wedstrijdprogrammaboekje van komende zondag.
Normale wedstrijd
“Ik ken de spelers natuurlijk erg goed en heb bij ADO Den Haag de kans gekregen me op dit niveau te laten zien. Dat maakt het wel bijzonder, maar aan de andere kant is het een normale wedstrijd en moet ik laten zien waarvoor ze me hier in Groningen hebben weggehaald bij ADO Den Haag.”
De prestaties van zijn oude ploeg volgt Chery nog altijd met veel interesse. “Het is bij ADO dit jaar nogal wisselvallig. Ik vind het zonde dat ze niet zo goed meedraaien en laag op de ranglijst staan. Ze hebben een goede trainer en goede spelers en ik vind het jammer voor ze dat het er nu niet helemaal uitkomt. Maar ze moeten wel weten dat de punten zondag in Euroborg blijven.” 
FC Groningen wil vooral thuis het spel maken en daarbij het publiek vermaken en dat is tegen ADO Den Haag ook weer de doelstelling. “Ik denk dat we daar dit seizoen voor eigen publiek in slagen, al vind ik wel dat we meer punten hadden moeten halen uit de laatste twee thuiswedstrijden. We moeten zorgen dat we de kansen, die we vroeg in de wedstrijd krijgen, direct afmaken. Daarmee zouden we het onszelf een stuk gemakkelijker maken.”
Rechtsback
Timo Letschert speelde ruim twee maanden geleden zijn laatste wedstrijd in het eerste van FC Groningen. De verdediger raakte mede door schorsingen even uit beeld, maar mag naar alle waarschijnlijkheid zondag weer eens in de basis starten. Op een voor hem ongebruikelijke positie als rechtsback.
“Ik heb het officieel nog niet gehoord, maar de kans is groot dat ik daar zondag ga spelen,” zegt Letschert. “Ik heb afgelopen maandag met de Beloften ook rechtsback gespeeld en de trainer heeft daar een idee bij. Ik heb mijn best gedaan en hoewel ik moest wennen, denk ik dat het vrij aardig ging. Ik was redelijk tevreden.”
“Het is voor mij belangrijk om te spelen en op welke positie dat is, maakt me niet zoveel uit. Wanneer ik als rechtsback mag beginnen, doe ik dat graag. Ik denk dat je je op die positie beter kunt focussen op een tegenstander en je hebt aanvallend meer inbreng. Dat ligt mij wel.”
Ambitie
Letschert startte het seizoen als basisspeler, kreeg in twee wedstrijden een rode kaart en werd door trainer Van de Looi om disciplinaire redenen enige tijd naar de Beloften teruggezet. “Er is in het afgelopen half jaar veel met mij gebeurd, maar daar wil ik niet te veel op terugkijken. Het is voor een jonge speler af en toe moeilijk om met de situatie om te gaan wanneer je niet speelt. Ik ben geen moeilijke jongen, maar door mijn ambities kan ik daar minder goed mee omgaan. Ik ben een trotse jongen, die graag van waarde wil zijn voor het team. Ik heb van die periode geleerd dat ik ook van waarde kan zijn in een andere rol, dan dat ik in eerste instantie voor mezelf zag.”
Over ADO Den Haag is Letschert duidelijk. “Ik heb ADO Den Haag afgelopen woensdag tegen Heerenveen gezien en het is een stugge ploeg. Als ik rechtsback kom te staan, sta ik waarschijnlijk tegenover Cabral. Een handige speler, op wie ik me moet focussen, maar er is geen reden om bang voor hem te zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen