string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery houdt conditie tijdelijk op peil bij FC Groningen.

Donderdag 26 oktober 2023 om 15:43

Tjaronn Chery houdt de komende dagen zijn conditie op peil bij FC Groningen. De 35-jarige middenvelder heeft hoofdtrainer Dick Lukkien gevraagd tijdelijk bij de club te mogen meetrainen. Chery speelt tegenwoordig namelijk bij Maccabi Haifa in Israël en de competitie ligt daar nu stil vanwege de oorlog.

Tjaronn Chery maakte onderdeel uit van de ploeg die in 2015 namens FC Groningen de TOTO KNVB Beker won. De spelbepalende nummer 10 speelde 80 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt, waarin hij 27 doelpunten maakte en goed was voor 19 assists.

Chery vertrok na zijn succesvolle seizoenen bij de FC naar Engeland en speelde onder meer ook in China en Turkije. De Surinaams international speelt sinds 2019 in Israël. Hij heeft al bijna tweehonderd wedstrijden gespeeld voor Maccabi Haifa, waarmee hij landskampioen is geworden en Champions League heeft gespeeld. Chery is één van de aanvoerders van de Israëlische ploeg.

Volgende week reist Chery naar Cyprus, waar hij zijn ploeggenoten weer gaat treffen. De competitie in eigen land is vanwege de oorlog afgebroken, maar Maccabi Haifa gaat wel Europees weer in actie komen. De ploeg bereidt zich vanaf volgende week voor op het groepsduel van de Europa League op donderdag 9 november met het Spaanse Villarreal, waar een andere voormalig FC-er dit seizoen onder contract staat; Alexander Sørloth.

De Europese uitwedstrijd tegen Villarreal van vanavond staat bij de UEFA nu op de kalender voor 6 december. Bekijk hieronder een interview met Tjaronn Chery.

Gerelateerd nieuws.

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar

7 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’