string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Check-In Murcia: omschakelen en padel op dag 3.

Vrijdag 16 december 2022 om 21:39

Een dag voor de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen op Spaanse bodem stond de training op de velden bij La Torre Golf Resort in Roldan-Murcia in het teken van omschakelen. De middag werd benut ter ontspanning, al wordt ook een spelletje als padel in toernooivorm onder topsporters bloedfanatiek.

In de ochtend lag het accent in de veldtraining grotendeels op omschakelen. Van aanval naar verdediging én andersom. De intensiteit van de omschakelmomenten lag hoog, precies dat wat de technische staf van FC Groningen eist van de selectie. Onder leiding van hoofdtrainer Dennis van der Ree moet de Trots van het Noorden zowel aanvallen als verdedigen in de hoogste versnelling. Omdat het gaat om scoren én met elkaar doelpunten voorkomen wordt er veel op en neer gesprint, waarbij winnen en zeker niet verliezen de spelers drijft. Door het spelelement in de vormen die worden getraind wordt er haast ongemerkt fysiek een flinke krachtsinspanning geleverd. Precies wat volgens de staf nodig is om na de winterbreak FC Groningen-waardig voor de dag te komen.

Fel duel Kalley en Bergen

Eerste serieuze test
Een eerste serieuze test kent FC Groningen morgen, zaterdag 17 december. Het Franse FC Metz is dan sparringpartner. Het oefenduel met de Fransen begint om 11.00 uur. Plaats van handeling is La Finca Eventos in Murcia. De wedstrijd tegen FC Metz zal twee keer 60 minuten duren. Hiervoor is gekozen in verband met de opbouw van het aantal wedstrijdminuten per speler in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Alleen Marin Sverko is morgen niet inzetbaar. De rest van de veldspelers komt normaal gesproken in aanmerking voor een uur voetballen.

“Wat ik vooral wil zien”, vertelt Dennis van der Ree, “is dat we de arbeid en intensiteit leveren, waarmee we nu anderhalve week bezig zijn. De manier van trainen en de accenten die we leggen, willen we tegen FC Metz terugzien. Dat zal een hele uitdaging worden, want de Fransen hebben een fysiek sterke ploeg. We hebben op een bepaalde manier getraind om hun opbouw te verstoren en mocht dit niet lukken dan moeten we er heel veel arbeid in stoppen om het zo snel mogelijk compact te maken en op die manier te verdedigen. Ik ben heel benieuwd of dit ons gaat lukken.”

Kwartet3

De benjamins
Tegen FC Metz krijgen ook de benjamins van de selectie een uur speeltijd, zo kondigt Van der Ree een optreden van Thom van Bergen, Jorg Schreuders, Thijmen Blokzijl en Maxim Mariani aan. “Een mooie kans voor die jonge jongens. Hoe ze zich tot nu toe presenteren? Uitstekend! Ze leveren heel veel energie. Ik ben heel tevreden over de manier waarop zij zich manifesteren.”

In deel 3 van Check-In Murcia een nadere kennismaking met de jonkies in de selectie van FC Groningen en het padeltoernooi, dat werd gewonnen door Joey Pelupessy en Thom van Bergen.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup