string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Check-In Murcia: 2 veldtrainingen op dag 2.

Donderdag 15 december 2022 om 18:45

Na de reisdag van gisteren trok de selectie van FC Groningen vandaag, donderdag 15 december, op dag 2 van het trainingskamp voor het eerst de voetbalschoenen aan op Spaanse bodem. Op de velden bij La Torre Golf Resort in Roldan-Murcia stonden een ochtend- en een middagsessie op het programma.

De dag in het Doubletree by Hilton La Torre, tot aan volgende week woensdag het onderkomen van spelers en staf van FC Groningen, begon bewolkt met enkele regendruppels. Toen om 11.00 uur op het fluitje werd geblazen voor de start van de ochtendtraining brak het zonnetje door en werden de weersomstandigheden zeer aangenaam. Zeker voor de spelers van de Trots van het Noorden, die meteen flink aan de bak mochten.

Ferme instructies
Hoofdtrainer Dennis van der Ree liet zich direct gelden. Met ferme instructies, die niets aan duidelijkheid te wensen over lieten, werd de selectie aan het werk gezet. De volledige staf gaf op het veld richting aan de weg die de Trots van het Noorden de komende periode wil gaan afleggen. Spelers en staf werken aan het sneller en meer creëren van kansen, maar óók aan een betere defensieve organisatie om het aantal tegendoelpunten in 2023 te reduceren. De focus ligt daarbij op omschakeling van aanval naar verdediging én omgekeerd. Van spelers wordt voortdurend geëist dat er intensiteit wordt geleverd, in alles wat de staf vraagt.

Spiedende ogen Van der Ree_bewerkt

De middagtraining werd benut om het positiespel in aanvallende zin te ontwikkelen. Ook werden standaardsituaties getraind. En ook daarin weer het accent op de omschakeling. Alfons Arts maakte daarbij een rake en tot de verbeelding sprekende opmerking. “We hebben op het WK allemaal kunnen zien dat uit een corner de bal tien seconden later aan de andere kant in het doel lag”, refereerde de assistent-trainer aan de goal van Argentinië in de halve finale tegen Kroatië.

In deel 2 van Check-In Murcia een verslag van de eerste trainingsdag.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam