Chabot tekent voor vier jaar bij FC Groningen

16 juli 2018

FC Groningen heeft Jeffrey Chabot aangetrokken. De linksbenige centrale verdediger is afkomstig van Sparta Rotterdam. De 20-jarige Duitser tekent voor vier seizoenen bij de Trots van het Noorden en staat maandagmiddag meteen op de trainingsvelden van Sportpark Corpus den Hoorn.

Algemeen directeur Hans Nijland sprak bij de presentatie van Chabot over stroeve onderhandelingen met Sparta, dat voor de overgang van de verdediger naar FC Groningen een afkoopsom ontvangt. “Het heeft weken geduurd,” aldus Nijland, “maar we hebben ons er uiteindelijk weer als een pitbull in vastgebeten. Met de komst van Chabot hebben we de selectie nu op orde, mits er natuurlijk niemand meer vertrekt. Wat dat betreft blijft het tot 1 september altijd weer een dynamische periode.”

Huurauto
Technisch manager Ron Jans lichtte vervolgens toe hoe één en ander tot stand was gekomen. “We zijn uiteindelijk een maand bezig geweest met de komst van Chabot. Ik geloof ergens wel in voortekens, een ‘omen’. Toen wij aan Sparta hadden aangegeven graag mee te willen gaan in het aantrekken van Chabot en wij hiervoor toestemming hadden, kregen we een bericht van Chabots zaakwaarnemer dat hij op dat moment op Mallorca zat.”

“Ik zei dat dit geen probleem was. Het was voor mij erg gemakkelijk om te roepen dat ik wel naar Mallorca wilde komen, want ik was op dat moment daar al met mijn gezin op vakantie. Dus ben ik met een huurauto naar Chabot gereden voor de eerste gesprekken.” In eerste instantie kwam FC Groningen er met Sparta Rotterdam niet uit. “We hebben toen de slag verloren, maar niet de oorlog,” vervolgde Jans zijn verhaal. “Ingolstadt leek in die fase rond te komen, maar uiteindelijk kwam die deal ook niet tot stand en toen hebben wij ons opnieuw gemeld.”

Levensgevaarlijk
Over de kwaliteiten van Chabot was Jans duidelijk. “Jeffrey is een echte verdediger, die het van kleins af aan leuk vindt om anderen het voetballen onmogelijk te maken. Hij stond afgelopen seizoen tweede in de ranglijst van gewonnen duels over de grond en ook tweede in de ranglijst van gewonnen duels in de lucht. Bovendien gingen 77% van zijn passes vooruit, is hij bij spelhervattingen levensgevaarlijk en zeer agressief. Kortom; alles wat we in een verdediger zoeken bij FC Groningen.”

Verbeterpunten zijn er ook nog voor de jonge Duitser, zo gaf Jans aan. “Hij kwam van RB Leipzig naar Sparta en heeft in het afgelopen seizoen maar de helft van de wedstrijden gespeeld. Hij maakt nogal eens een overtreding en kreeg ook een ‘rood kaartje’. Door meer ervaring moet hij wat slimmer worden in dat soort situaties en bovendien nog minder wild. Daar gaan we met zijn allen voor knokken en we hebben er vertrouwen in dat hij daarin gaat slagen.”

Kennismaking
De hoofdrolspeler in het geheel, Chabot, liet weten veel zin te hebben om bij FC Groningen op het veld te staan. “Allereerst dank voor de mooie woorden van Ron Jans,” vertelde de nieuwe nummer 24 in het Duits. “Van jongs af aan word ik al Jeffrey of Jeff genoemd, dus zo mag iedereen mij hier ook noemen. Ik heb een positief beeld van de club gekregen en FC Groningen speelt in een groot stadion met superfans. Vorig jaar speelden we hier al met Sparta (Chabot kwam niet in actie; 4-0 verlies – red.).”

Afgelopen zaterdag had Chabot al zijn eerste kennismaking met de spelersgroep. “We hadden een klein ‘teamevent’ en hadden een mooie dag met mooi weer. Ik kende de spelers van FC Groningen al wel van naam, maar had nog met niemand persoonlijk contact. Mijn doel voor dit seizoen is zoveel mogelijk wedstrijd te spelen, al heeft geen enkele speler garanties. Ik zal mij op trainingen en in wedstrijden moeten laten zien en hoop samen met het team zo goed mogelijk te presteren.”

20180716A1064

Laatste nieuws