string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Cassierra: ‘Ik wil veel spelen, doelpunten maken en mezelf laten zien’.

Vrijdag 22 juni 2018 om 17:24

FC Groningen maakte enkele weken geleden bekend spits Mateo Cassierra voor een jaar te huren van Ajax. De Trots van het Noorden presenteerde de Colombiaan vrijdagmiddag in de Skylounge Groningen Airport Eelde in het Noordlease Stadion aan de pers. Cassierra is blij met de kans die Groningen hem biedt in de Eredivisie.

De aanvaller werd geïntroduceerd via een prachtig filmpje vol schitterende treffers die hij in het verleden maakte voor het Colombiaanse Deportivo Cali en Ajax. “Ik ben blij met deze mooie kans bij een grote club,” vertelt Cassierra.
 
Honderd procent
“Ik moet veel minuten maken en wil op het veld laten zien wat ik kan. Groningen is een club die doorgaans in het linkerrijtje speelt en ik moet met goals en assists zorgen dat ik het team kan helpen om die doelen te bereiken. Er waren meer clubs die interesse hadden, maar dat vind ik niet belangrijk. Ik ben nu hier in Groningen, wil veel spelen, doelpunten maken en mezelf laten zien. Ik zal het komende jaar honderd procent geven voor deze club,” aldus de nieuwe nummer 9 van de FC.
 
Cassierra, die de laatste weken vakantie vierde in zijn geboortestreek Barbacoas, Nariño, is vol vertrouwen dat hij een mooi jaar tegemoet gaat in Groningen. “Ik ben een speler met snelheid, gevoel voor ruimte en wil graag de bal hebben. Ik probeer altijd mijn teamgenoten te helpen en het belangrijkste voor een spits blijft natuurlijk goals maken. Dat hoop ik hier veel te doen.”
 
Twee bekenden
Cassierra staat aankomende zondag om 15.00 uur voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe teamgenoten. De eerste oefensessie van het seizoen staat traditiegetrouw gepland in Haren, waar de selectie voor het eerst kennismaakt met de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs.
 
Een selectie vol nieuwe gezichten voor Cassierra, al heeft de aanvaller in de personen van assistent-trainer Hennie Spijkerman en Deyovaisio Zeefuik twee oude bekenden rondlopen in Groningen. “Ik ken Deyo van twee seizoenen bij Ajax, waarin ik samen met hem heb gespeeld. Hij is een goede voetballer en een fijn mens. Het maakt het allemaal wat gemakkelijker voor me. Hij moet dit seizoen zorgen dat het verdedigend goed staat en ik moet zorgen voor de goals.”
 
Wagenwijd
Technisch manager Ron Jans is verheugd dat FC Groningen Cassierra voor een jaar heeft kunnen huren van Ajax. “We hadden in eerste instantie niet verwacht dat hij in aanmerking zou komen om verhuurd te worden aan een andere Eredivisieclub. Maar nadat we bij Ajax hebben gepolst, bleek dat ze hem graag wilden laten rijpen. We hebben ons gemeld bij de zaakwaarnemers van Mateo en uiteindelijk bij hemzelf. De deur ging wagenwijd open en na het voetbalgesprek met de trainers was iedereen enthousiast. We zijn blij dat we er met z’n allen uit zijn gekomen.”

Algemeen directeur Hans Nijland meldde nog dat er geen sprake is van een ‘kale huur’ van één seizoen. “We hebben een doorverkooppercentage bij Ajax bedongen in geval van toekomstige verkoop. We hebben meer dan voortreffelijke onderhandelingen gevoerd met onder anderen Marc Overmars, Edwin van der Sar en ook de band met Henk Veldmate is nog steeds warm. Dat geeft ons zeker een streepje voor ten opzichte van andere clubs.”

180622EOA8677

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen