string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Captain Lindgren: ‘Gewoon mezelf zijn’.

Dinsdag 30 juli 2013 om 16:47

Rasmus Lindgren is door de nieuwe technische staf van FC Groningen gekozen als aanvoerder voor het aankomende seizoen. De middenvelder kwam vorig seizoen terug naar Euroborg en wordt voor het eerst in zijn carrière officieel eerste aanvoerder. Maikel Kieftenbeld werd door de trainers als tweede aanvoerder aangewezen.

“Ik heb al eerder een aanvoerdersband gedragen, maar het is de eerste keer dat ik officieel ben benoemd tot eerste aanvoerder,” vertelt Lindgren in een reactie op zijn aanstelling. “Ik vind het een eer dat ik aanvoerder ben geworden en zal mijn rol zo goed mogelijk gaan invullen. Ik wil daarin zoveel mogelijk gewoon mezelf zijn. Dat men voor mij kiest als aanvoerder zegt wat over mijn persoon, daar wil ik niet te veel aan veranderen.”
Jonge groep
“Er komen uiteraard wel extra taken bij het aanvoerderschap, ook buiten het veld, maar dat is prima. In de jaren heb ik de nodige ervaring opgebouwd. Je merkt aan alles dat we een jonge groep hebben, maar iedereen moet zo snel mogelijk beseffen dat het gaat om presteren op het veld. Je mag jong zijn, maar je moet er wel staan. Uiteraard zullen de ervaren spelers ze daarbij zo goed mogelijk steunen.”
Kieftenbeld
Maikel Kieftenbeld fungeert dit seizoen als tweede aanvoerder. De middenvelder is slechts 23 jaar, maar is ondanks zijn leeftijd redelijk ervaren. “Qua leeftijd ben ik inderdaad nog jong, maar ik heb al zo’n 150 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. Ik ga hier mijn vierde seizoen in, dus heb mijn plekje binnen de club aardig gevonden. Je zegt wel eens wat in de kleedkamer, maar het is niet zo dat ik me nu ineens anders ga gedragen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard