string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Cambuur C2-trainer Michiel Buursma: “Langzaam naar ons niveau groeien”.

Dinsdag 02 december 2014 om 20:50

Voor een aantal jeugdteams wordt het een spannende dag. Zo moeten B1, C1 en C2 hun wedstrijden winnen. Op de voorlaatste speeldag in de Nike Eredivisie neemt FC Groningen A1 het op tegen PSV A1. Ook dat is een belangrijke wedstrijd.

Voor de beide onder-14 teams van RVO FC Groningen/Cambuur zit de eerste helft van de competitie er na zaterdag op. FC Groningen C2 kan zich nog plaatsen voor ‘Poule A’ van de voorjaarscompetitie. SC Cambuur C2 is na de winterstop veroordeeld tot ‘Poule B’. De ploeg uit Leeuwarden treft dan de teams die in beide onder-14 divisies niet bij de eerste zes zijn geëindigd. Komend weekeinde speelt SC Cambuur C2 de uitwedstrijd tegen Almere City FC C2 en gehoopt wordt op de eerste punten van dit seizoen.
Afgelopen dinsdag trad de ploeg van trainer Michiel Buursma aan tegen Foarut C1. De wedstrijd in Menaldum werd met 3-0 gewonnen. “We hadden de hele wedstrijd de bal,” zegt Buursma. Het duurde echter tot de tweede helft voordat er gescoord werd. “Voor rust gingen we minder handig met het balbezit om. We hadden moeite met scoren, ook voor open doel, maar wisten ook behoorlijk wat kansen niet te creëren doordat we de verkeerde keuzes maakten.”

“In de tweede helft werden de ballen wel voor gegooid. Er werden steekballen gegeven en we kwamen veel voor de keeper te staan. We hebben voor het eerst in twee maanden weer gewonnen. Toen de eerste erin zat vielen de andere twee doelpunten ook gemakkelijker. Ik ben tevreden want we werden tijdens de wedstrijd beter. Eerst hadden we balbezit, daarna konden we balbezit in kansen omzetten en later zetten we deze om in doelpunten. Er was echt een opgaande lijn te zien.”

“Van onze kant vond ik dit een goede wedstrijd. Het voetbal kwam er beter uit dan tegen FC Twente omdat we ook meer tijd kregen. Maar als je kijkt naar onze mogelijkheden dan had het resultaat beter moeten zijn.” In Menaldum gaf Pieter Abe de Jong de assist op de openingstreffer van David Kazimier. Vijf minuten later rondde Job Zwager een voorzet van Bart Kooistra doeltreffend af. In de slotminuut bepaalde Rik de Boer de eindstand op 3-0 in het voordeel van de geelblauwen.

Onze eerste voorbeschouwing van dit seizoen met Michiel Buursma was een aantal dagen na de verloren wedstrijd tegen Ajax C2. In de weken daaropvolgend leed SC Cambuur C2 vier nederlagen en werd het tevens uitgeschakeld in het bekertoernooi. “Voor ons was dit een enorm moeilijke maand,” begint Buursma. “In het voetbal hebben we enorme dalen gekend. Je merkte ook dat elke tegengoal een klap teveel was, ook al omdat je zelf moeilijk tot scoren komt. Voor Ajax hebben we veel getraind op compact verdedigen, daarna wilden we ons aanvalsspel verbeteren.”

“Tegen FC Twente verloren we met 0-3 maar vond ik het knap dat we bleven voetballen. Dat was tegen Vitesse namelijk niet het geval. Toen hebben we onszelf verloochend door gewoon de bal weg te trappen. Maar het zijn ervaringen die je meeneemt. Door de nederlagen is het wel zo dat spelers niet de bevestiging krijgen dat het goed is wat ze doen. Als je beter wordt op trainingen maar je wordt vervolgens in een wedstrijd overklast dan is dat niet goed voor de motivatie.”

Voorafgaand aan het seizoen was moeilijk in te schatten waar SC Cambuur C2 in de competitie zou staan. “Als organisatie hebben we een betere inschatting kunnen maken van wat gevraagd wordt. Ook de bewustwording is sterk verbeterd omdat we de opgave van tevoren niet wisten. Maar we groeien langzaam naar ons niveau. Het is vooral jammer dat we soms zo tegen onszelf hebben lopen te voetballen. Als je door eigen toedoen een doelpunt tegen krijgt is dat niet goed voor het vertrouwen.

Almere City FC C2 is de opponent in de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. “Ik verwacht dat we doen waar we goed in zijn en dat is hard werken. Dat hebben we altijd wel gedaan maar de slimheid ontbrak nog wel eens. Als we en hard werken en slim spelen dan kunnen we top spelen en goed partij bieden aan de tegenstander,” besluit Michiel Buursma.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v PSV A1 (14.30 uur)
FC Groningen B2 v ADO Den Haag B2 (12.00 uur)
FC Groningen C1 v SC Heerenveen C1 (10.00 uur)
Programma (uit):
NEC/FC Oss B1 v FC Groningen B1 (14.30 uur)
PEC Zwolle C2 v FC Groningen C2 (12.00 uur)
FC Emmen D2 v FC Groningen D2 (12.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (uit):
Almere City FC C2 v SC Cambuur C2 (10.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord