string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Cadeau aan supporters voor steun: standbeeld Martin Koeman.

Vrijdag 18 december 2020 om 20:47

FC Groningen wil haar supporters bedanken voor de steun die het heeft gehad én nog steeds krijgt. Als cadeau aan de supporters gaat de club een standbeeld plaatsen van Martin Koeman voor het Hitachi Capital Mobility Stadion. Op de dag dat de Trots van het Noorden 50 jaar bestaat – op 16 juni 2021 – zal het standbeeld worden onthuld. “Sinds we getroffen zijn door het coronavirus hebben we ongelofelijk veel steun ontvangen van onze supporters. Wij willen hen bedanken op een manier waarvan wij denken dat dit de juiste is”, geeft algemeen directeur Wouter Gudde aan.

Tijdens een live uitzending op de sterfdag van clubicoon Martin Koeman werd voorzitter John de Jonge van de Supportersvereniging FC Groningen verrast met dit cadeau. “Het is niet een cadeau aan de supportersvereniging, maar juist aan alle supporters en sponsors van de club. Wij vinden dat John, als vertegenwoordiging van onze achterban, de juiste persoon is om het cadeau aan te overhandigen”, vertelt FC Groningen-directeur Gudde.
 
Dankbaar
Gudde zegt verder over het initiatief: “Iedereen kent ondertussen ons verhaal wel, waarbij wij in mei als club moesten ingrijpen om de gevolgen van het coronavirus te kunnen overzien. Iedereen rondom de club heeft daarna ook gezien hoeveel steun wij hebben gehad én nog steeds krijgen. Daarvoor zijn wij zo ontzettend dankbaar, dat wij hebben besloten een blijvende herinnering aan deze periode cadeau te doen aan alle supporters. Met het oog op het naderende 50-jarig jubileum vonden wij dit passend.”
 
Het moment van bekendmaking van de komst van het standbeeld is niet toevallig gekozen. Op 18 december 2013 – vandaag dus exact zeven jaar geleden – overleed Martin Koeman aan de gevolgen van hartfalen. Vanaf 1963 was Koeman sr. in diverse functies een halve eeuw verbonden aan GVAV en FC Groningen. Koeman stond bij FC Groningen aan de wieg van de jeugdopleiding, die in 1986 was gestart met een A-juniorenploeg. Hij was de ‘geestelijk vader’ van de huidige opleiding van de club en actief als trainer, begeleider van jonge talenten en later als coördinator en scout van FC Groningen.
 
Enorm trots
Hoewel hij er niet de man naar was om dat met veel woorden van de daken te schreeuwen, zou Martin Koeman enorm trots zijn dat er het afgelopen kalenderjaar maar liefst acht spelers uit de eigen opleiding hun doorbraak of debuut kenden in het eerste elftal van FC Groningen.
 
In oktober 2011 werd de familietribune achter het doel aan zuidzijde van het Hitachi Capital Mobility Stadion door de supporters van FC Groningen officieel omgedoopt tot de Koeman Tribune. Hiermee kreeg niet alleen Martin, maar ook zijn twee zoons Erwin en Ronald, een permanente naamsvermelding in het stadion van hun club.
 
Standbeeld naast Tonny van Leeuwen
Het standbeeld van Martin Koeman komt voor het Hitachi Capital Mobility Stadion te staan, naast een andere clubicoon; Tonny van Leeuwen.

Standbeeld Tonny van Leeuwen_JW

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam