string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

C2 wint eerste duel in Qatar.

Dinsdag 16 december 2008 om 14:11

Maandagavond heeft C2 het eerste duel in Qatar gewonnen. Rémon Schutte werd matchwinner in het Khalifa-stadion. Het duel tussen Aspire onder-15 en FC Groningen C2 werd gespeeld op een werkelijk perfecte grasmat. Gedurende de hele wedstrijd was Aspire de bovenliggende partij, maar na 28 minuten scoorde Schutte de enige treffer.

Bij binnenkomst van het stadion werden de spelers stil van alle indrukken. Het stadion met een capaciteit van 55.000 was leeg maar de enorme grootte, de imponerende lichtmasten en de perfecte grasmat deed de jongens verbazen. Toen het team van trainer Erik Muntendam ook de kleedkamers zag, werd het stil. Iedere speler had een eigen bankje, kastje en er was zelfs een bubbelbad (met helaas een gesloten deur) aanwezig. De wedstrijd begon om 18.00 uur, werd gespeeld met de lichtmasten aan.

Na de toss met de aanvoerder van Aspire en Erwin Niezemüller begon de wedstrijd. FC Groningen begon in de opstelling: Sietsma, Bijl, Niezemüller, Gerlofs, Cicek, Ploeger, De Haas, Van Marle, Bansberg, Schutte en Hateboer. De opening was goed, geconcentreerd en scherp. Beide ploegen kregen kansjes. Zo belandde een bal van Glenn Bijl op de lat, en een inzet van Rémon Schutte verdween in de handen van de keeper. Wieger Sietsma stond een drietal keren in de weg bij inzetten van Aspire. In de 28e minuut wist Remco de Haas een gat te vinden in de verdediging van de gasten. Een goede combinatie met Youri Ploeger deed De Haas bij de achterlijn belanden en zijn voorzet kwam op maat bij Rémon Schutte. Hij deed waar hij voor stond en scoorde de 0-1.

In de tweede helft werd de opstelling omgegooid en stond het volgende team in het veld: De Wals, De Haas, Niezemüller, Gerlofs, Keizer, Schuur, Cicek, Ploeger, Even-Zur, Schutte en Moreno. FC Groningen kwam niet meer onder de druk uit in de tweede helft en probeerde met man en macht de nul achterin te houden. Met een ijzersterk centraal verdedigingsduo (Niezemüller en Gerlofs) en een goede organisatie sleepten de Nederlanders de drie punten binnen. Een aardige opsteker op de eerste dag tegen de thuisploeg. En dat na een zware vlucht, enorm veel indrukken, en een training overdag. Ook de gastheren waren onder de indruk en de trend was gezet. Op naar de volgende wedstrijd, woensdag aanstaande.

Na een afsluitend diner (aan eten komt het Groningse team niet tekort) werd het bed opgezocht, met in het achterhoofd de woestijntrip op dinsdagmorgen. En ook dat was een ervaring op zich. Samen met een sterke nationale selectie van Senegal (die in Youri Schuur hun lievelingsspeler hadden) ging het gezelschap in verschillende ‘Landcruisers’ de woestijn in. Na een hectische rit over de (overigens goede) wegen van Qatar, kwam FC Groningen en het team Senegal bij het zand. Willem Kruiswijk was de eerste die een kameel beklom. Het waren de enige kamelen die ze zagen, daarnaast genoot de ploeg van een prachtige omgeving. Niet alleen zand maar ook water. De chauffeurs reden als Parijs-Dakar coureurs over bulten, door kuilen en langs steile afgronden. De jongens werden door elkaar geschud maar hadden een geweldige morgen. Een avontuur om nooit te vergeten.

Ondanks de geweldige weersomstandigheden (overdag is het rond de 25 graden) heeft de ploeg nog niet in de zon gelegen. De weinig vrije uurtjes worden benut om uit te rusten, te tafeltennissen en te relaxen. Vanmiddag heeft FC Groningen C2 rust en mogen de spelers zelf hun tijd invullen. Vanavond wordt een bezoek gebracht aan de Villagio, een modern en luxueus winkelcentrum. Op woensdag speelt FC Groningen C2 nogmaals tegen Aspire, deze keer op het trainingscomplex.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen