string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

C2-trainer Gerard Wiekens: “Er zit veel potentie in de groep”.

Dinsdag 09 december 2014 om 21:25

Het belooft een interessante laatste voetbalzaterdag van het jaar te worden. Cruciaal is de wedstrijd van FC Groningen A1 in Nijmegen. Alleen bij winst speelt de ploeg van trainer Peter Hoekstra ook na de winterstop op het hoogste niveau.

De onder-14 ploeg van FC Groningen sluit het jaar af met een bekerwedstrijd tegen Frisia C1. Een wedstrijd die volgens trainer Gerard Wiekens te vergelijken zal zijn met de oefenpot van afgelopen dinsdag tegen WVV C1. “Dat soort ploegen zijn lastig te bespelen omdat ze meer snelheid en fysieke kracht hebben. Wij moeten het daarentegen echt van het voetbal hebben.” Het duel tegen de ploeg uit Winschoten eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vlak voor tijd tekende Joshua Sion voor de gelijkmaker.
De groenwitte formatie behaalde in de vorige bekerronde een uiterst benauwde zege op de C1 van Sneek. De Groningers gaven een 3-0 voorsprong uit handen en trokken uiteindelijk pas na het nemen van strafschoppen aan het langste eind. “Dat was echt een fantastisch bekerduel,” zegt Wiekens. “Een week later verloor Sneek met 6-0 van Frisia. We kunnen onze borst dus nat maken. Ik hoop dan ook dat de wedstrijd tegen WVV een wijze les is geweest. Qua strijd zullen we zaterdag alles moeten geven.”
Terug naar afgelopen weekeinde. FC Groningen C2 boekte een nipte overwinning op PEC Zwolle C2 en eindigde in de najaarscompetitie op de vijfde plaats. Voldoende om na de winterstop tegen de beste onder-14 teams van het land te mogen spelen. Voor het tweede jaar op rij maakte de FC het wel erg spannend want net als vorig seizoen werd een plaats in de kampioenscompetitie pas in de laatste wedstrijd afgedwongen. De FC sloot de competitie ditmaal af met een serie van vier opeenvolgende overwinningen.
Wiekens: “Het was anders dan vorig seizoen omdat we de betere teams in het begin troffen. Maar ook tegen die teams hebben we het best redelijk gedaan. In de laatste vier wedstrijden speelden we toch tegen de wat mindere teams. Die duels moesten gewoon gewonnen worden wilden we in de top-6 eindigen. We zijn er altijd in blijven geloven ook al moet je daar natuurlijk wel wat voor doen.”
“Deze ploeg heeft veel voor elkaar over en mede daardoor hebben we aardige resultaten behaald,” hervat Wiekens. “FC Twente was gewoon goed en tegen ADO Den Haag zijn we overklast. Maar verder zijn we eigenlijk nooit weggespeeld. We hebben een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken maar die ook van iedereen kan verliezen. Tegen Ajax kwamen we met 3-2 voor en hadden we kunnen winnen. Dat zegt ook wel iets. Er zit veel potentie in de groep maar het komt er niet altijd uit. Soms maken we het onszelf onnodig moeilijk.”
Voldoende ontwikkelpunten zijn er volgens de trainer ook. “Alles kan beter. Ik mis vooral het willen winnen bij sommige jongens. Dan bedoel ik het fel in duel gaan en het voorkomen van tegendoelpunten en alles wat daarvoor nodig is. Ik benadruk dit uiteraard wel en hopelijk krijgen ze er iets van mee. Sommige jongens pakken dit goed op maar sommigen groeien daar niet in. De instelling is belangrijk. Dat zie je ook in een ploeg als WVV. Met minder kwaliteit maar een goede instelling kun je toch ver komen.”
Eind januari wordt gestart met de nieuwe competitie. Daarin treft FC Groningen C2 dus de sterkste teams zoals Ajax C2, Feyenoord C2 en PSV C2. “Het wordt lastig want in onze competitie zijn vier teams boven ons geeindigd. Als we ons best doen kunnen we het elke tegenstander lastig maken. We zien wel wat het wordt. We proberen in elk geval steeds beter te worden,” besluit Gerard Wiekens.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen C2 v Frisia C1 (11.30 uur, beker)
FC Groningen D2 v Be Quick Dokkum D1 (09.30 uur, competitie)
Programma (uit):
NEC/FC Oss A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur, competitie)
Helpman C1 v FC Groningen D1 (11.00 uur, oefen)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v ASC Waterwijk o14 (13.00 uur, oefen)
Het mini-toernooi van SC Cambuur D1 in Den Haag is afgelast!

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’