string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

C2 gearriveerd in Qatar.

Maandag 15 december 2008 om 13:00

FC Groningen C2 is veilig aangekomen in Qatar en heeft inmiddels de eerste training achter de rug. Op een indoor kunstgrasveld hebben de jongens hun balgevoel weer kunnen testen.

Vanochtend is de selectie om 08.45 uur plaatselijke tijd van de kamers richting ontbijt gegaan. Broodjes, kaas, melk, jus d’orange, de verschillen waren niet echt groot met Nederland. Daarna is de groep we richting het trainingsveld gelopen, om de eerste voetbalactiviteiten te gaan doen.

De training verliep prima, de omstandigheden zijn uitstekend en het veld verschilt weinig van het kunstgras op Corpus. Na de training is iedereen onder begeleiding van begeleider Jan Jaap Schmaal rondgeleid door het enorme complex van Aspire. Voetbalvelden, basketbalvelden, judo-, squash- en badmintonhallen. Heel bijzonder is dat overal tribunes staan, en televisieschermen zo groot als in de Euroborg.

Dat FC Groningen C2 rondloopt op het gigantische complex is bijzonder. Ook Maradona, Pelé, Ronaldinho en vele andere wereldtoppers hebben hier hun stappen gezet. Vanmiddag wordt de ploeg opgehaald voor onze wedstrijd in het Khalifa stadion, om 18.00 uur. In dit stadion kunnen 55.000 mensen, het heeft een sintelbaan en een perfecte grasmat.

Reis
De reis vanuit Nederland verliep overigens uitstekend. Nadat FC Groningen B1 was afgezet bij De Toekomst, is men richting Schiphol gereden. Na het inchecken en de paspoortcontrole hebben de groepjes gesplitst (vier jongens per begeleider) en hebben ze op Schiphol rondgekeken.

Ondanks het feit dat ze van 13.00 uur tot ongeveer 20.30 uur (22.30 uur plaatselijke tijd) in het vliegtuig zaten hebben ze zich prima vermaakt. Iedereen had in de stoel voor hem een beeldschermpje waarop naar hartelust spelletjes gespeeld konden worden, films gezien en muziek geluisterd. De reis verliep dan ook voorspoedig en toen we uitstapten bedankte de stewardess FC Groningen C2 hartelijk en werd ons veel succes gewenst in Qatar. Na de tussenstop in Dammam, stapte het gezelschap als laatste uit het vliegtuig in Doha, de eindbestemming.

Ontvangst
In Doha was het ontvangst uitermate keurig. Een vrouw pikte de voetbalploeg uit de groep, plaatste hen in een ruimte met riante stoelen en vroeg om de paspoorten. Toen er meerdere dames terugkwamen (na een uurtje wachten) was alles geregeld en konden ze de koffers en tassen ophalen. Toen ze bij de uitgang kwamen stond Marcel van Buuren daar op hen te wachten. Een hartelijk ontvangst door een Nederlander, die in het verleden ook nog voor de FC speelde.

De tassen ging op een open bestelwagentje, de jongens in een busje en trainer Erik en leiden Edwin Bolt stapten bij Marcel van Buuren in de auto. Tegelijkertijd kwam hen ter ore dat ze niet in het Merweb hotel logeerden, maar toch op het Aspire-complex. Een unicum voor buitenlandse clubs. Dat is niet alleen een stuk makkelijker met de reisafstand (20 minuten), maar voor het trainen, eten en de wedstrijden.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven