string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1-trainer Hugo wil tegenstander vanuit eigen kracht bestrijden.

Woensdag 28 augustus 2013 om 18:08

Ook voor FC Groningen C1 begint nu het echte werk. Zaterdag mag de ploeg van trainer Hugo Alves Velame op bezoek bij Feyenoord C1.

Het duel met de Rotterdammers is de eerste van drie poulewedstrijden in het bekertoernooi. Later dit jaar volgen nog thuisduels tegen NEC/FC Oss C1 en Almere City FC C1. Op Varkenoord dus een eerste impressie van hoe de onder-15 ploeg van FC Groningen ervoor staat. Trainer Hugo Alves Velame is vol vertrouwen: “We hebben een goede voorbereiding gehad. Iedereen heeft zoveel mogelijk gespeeld en is, afgezien van wat kleine klachten, fit.”
Afgelopen dinsdag speelde de groenwitte formatie de laatste oefenwedstrijd. Op Skoatterwald werd een ruime 6-1 overwinning behaald tegen SC Heerenveen C1. “Dat was van onze kant zeer overtuigend. In alle opzichten was het prima. In Heerenveen hebben we gespeeld zoals we graag willen.” Zaak is om die vorm door te zetten naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Trainer Hugo ziet het duel als een mooie uitdaging.
“Tegen Feyenoord C1 kunnen we zien hoe we ervoor staan en hoe goed we echt zijn. Ik merk aan de jongens dat ze er zin in hebben en dat is altijd positief. We gaan het duel vanuit eigen kracht spelen en ons niet aanpassen. Het is belangrijk ons eigen spel te spelen en niet van taktiek te veranderen. Dat geldt voor alle wedstrijden tegen elke tegenstander, of het nu thuis of uit is.”
Een doelstelling voor komend seizoen is niet echt geformuleerd maar in de Braziliaanse cultuur gaat het om winnen. En dat is iets wat Hugo Alves Velame ook de jongens gaat meegeven. “Kampioen worden moet altijd de intentie zijn maar onderweg kan er veel gebeuren. Als tijdens het seizoen blijkt dat de hoofdprijs niet gaat lukken dan moeten we andere oplossingen zoeken om beter te worden.”
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v De Graafschap A1 (14.30 uur, beker)
FC Groningen B1 v Willem II/RKC B1 (12.00 uur, competitie)
Programma (uit):
Almere City FC B1 v FC Groningen B2 (12.30 uur, beker)
Feyenoord C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur, beker)
De Graafschap D1 v FC Groningen D1 (10.30 uur, beker)
Geel Wit D1 v FC Groningen D2 (13.30 uur, oefen, zondag)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v FC Twente D2 (12.30 uur, beker)
Mini-toernooi in Zwolle:
SC Cambuur C2 v PEC Zwolle C2
SC Cambuur C2 v d’Olde Veste’54 C1
De wedstrijden zijn te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren