string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Busactie voor café’s in Groningen en Drenthe groot succes.

Donderdag 28 maart 2013 om 10:17

De busactie voor café’s in de provincie Groningen en Drenthe is een groot succes. Inmiddels hebben al acht kroeghouders zich aangemeld voor dit nieuwe initiatief van FC Groningen. Café-eigenaren kunnen daarbij voor 1.000 euro een bus met chauffeur huren en krijgen daar 50 toegangskaarten bij voor een thuiswedstrijd van FC Groningen in Euroborg. Bovendien wordt de bus voorzien van een eigen uiting op de zijkant van de bus.

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag op zaterdag 20 april dient als pilot. Stephan Daanje van Café Hoppe uit Winschoten was de eerste horeca-ondernemer, die gebruik maakte van de busactie van FC Groningen. Na hem volgden nog zeven horeca-exploitanten dit voorbeeld, waarbij Café Centraal uit Tynaarlo zelfs een optie op twee bussen nam. De tussenstand is tot nu toe dus negen gereserveerde bussen.
Idee
Het idee achter de busactie is dat een (stam)café vaak een sociale pleisterplaats vormt, waar met name het voetbal uitgebreid wordt besproken. Eigenaren kunnen hun (vaste) gasten een uniek arrangement aanbieden. Samenkomst is in het café van de uitbater, waar ‘de voorbeschouwing’ op de wedstrijd alvast kan beginnen. Met maximaal vijftig personen wordt vervolgens voor de deur ingestapt in de eigen supportersbus, voorzien van chauffeur en met een uiting van de kroeg op de zijkant van de bus. De bus stopt voor Euroborg en na afloop van de wedstrijd wordt het gezelschap weer opgepikt om vervolgens in de eigen kroeg ‘de nabeschouwing’ te houden.
Aanmeldingen
De lijst met aanmeldingen ziet er tot nu toe als volgt uit:
– Lukie’s Café uit Lutjegast
– Café Centraal uit Tynaarlo (2 bussen)
– Café Carillon uit Spijk
– Eetcafé Polakkenbrug uit Smilde
– D Oal Stee uit Oude Pekela
– Eetcafé Neptunus uit Ulrum
– Café op de Hoek uit Appingedam
– Café Hoppe uit Winschoten
425 adressen
FC Groningen heeft 425 adressen van horeca-ondernemingen in Groningen en Assen aangeschreven om gebruik te maken van dit arrangement. Caféhouders, die belangstelling hebben voor deze unieke busactie van FC Groningen, hoeven voor aanmelding of meer informatie slechts te bellen met de club (050 – 587 87 87, optie 1 in het keuzemenu) of een e-mail te sturen naar ticketing@fcgroningen.nl, waarna FC Groningen zelf zo spoedig mogelijk contact zal leggen.
 
Café-eigenaren in de stad Groningen hebben geen schrijven ontvangen omdat de verwachting is dat voor een dergelijke vorm van vervoer in de stad onvoldoende animo zal bestaan. FC Groningen verwacht vooral respons van caféhouders uit de (directe) omgeving van de Stad en de provincie Drenthe.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren