string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Burgemeester Volendam legt na advies politie FC-supporters verplichte buscombi op.

Woensdag 25 januari 2023 om 13:14

Burgemeester Lieke Sievers heeft, op voorspraak van de voetbalvierhoek, FC Groningen-supporters een verplichte buscombi opgelegd voor de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het duel in het KRAS Stadion wordt komende zondag om 14.30 uur afgetrapt. FC Groningen heeft op alle mogelijke manier invloed proberen uit te oefenen op de besluitvorming om de supporters op een ‘normale’ wijze naar Volendam te kunnen laten afreizen. Het besluit is helaas onomkeerbaar.

FC Groningen verkocht alle beschikbare 400 kaarten voor het gastenvak in Volendam. Naast al gepland georganiseerd busvervoer kregen 212 FC-supporters in eerste instantie de mogelijkheid om met de auto naar een verzamelpunt te gaan en vanuit daar met pendelbussen naar het stadion te reizen. Die laatste optie is door de aangescherpte vervoersregeling niet meer mogelijk.

Begin deze week leek, door inspanningen van FC Groningen, de mogelijkheid open om de pendelbussen vanaf een ander omwisselpunt te laten rijden. De FC kreeg woensdagochtend de mededeling vanuit de burgemeester Volendam dat dit – op voorspraak van de politie – toch geen doorgang kan vinden.

FC Groningen heeft meerdere pogingen gedaan om de belangen van voetbalsupporters in het algemeen bespreekbaar te maken binnen de overheidsinstanties. Er zijn overleggen gevoerd met andere BVO’s, met het landelijke Supporterscollectief en uiteraard met de verschillende supportersgroeperingen van de club. De SLO-medewerkers hebben hun uiterste beste gedaan een verbindende factor te zijn.

FC-supporters dienen zondag 29 januari vanaf Euroborg met georganiseerd busvervoer naar het KRAS Stadion in Volendam te reizen. Ook de supporters die een kaart voor de pendelbus hebben gekocht. Het drinken van alcohol is niet toegestaan in de bussen en in het uitvak. Supporters die een kaart hebben voor het duel in Volendam, maar vanwege de aangescherpte vervoerswijziging niet meer naar de wedstrijd willen, krijgen hun geld terug. Zij kunnen via dit formulier hun geld terugvragen.

Supporters die een kaart voor de pendelbus hebben aangeschaft en zondag 29 januari met het georganiseerde busvervoer meegaan, hoeven geen actie te ondernemen. Hun kaart voor de pendelbus is die zondag gewoon geldig om in te stappen bij Euroborg. Alle supporters met een geldig ticket voor het competitieduel, ontvangen vandaag – woensdag 25 januari – een email met alle praktische informatie over onder meer tijdstip van aanwezigheid en vertrektijden.

Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde: “We hebben er alles aan gedaan om de vervoersregeling zo supporters-vriendelijk mogelijk te krijgen. Helaas is dit niet gelukt. Desondanks hopen we dat er veel supporters via de buscombi meereizen naar Volendam. De ploeg kan de steun van de supporters goed gebruiken.” Het duel in Volendam wordt zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Zondag FC Twente thuis. Tickets voor Koeman Tribune en Piet Fransen Tribune beschikbaar

2 weken geleden

FC Groningen sluit zich aan bij beslissing supporters

2 weken geleden

FC Groningen steunt supporters, aanvullende voorwaarden vanuit Heerenveen onacceptabel