string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buiten Euroborg: Van Dijk kampioen, Texeira trefzeker in derby.

Maandag 04 mei 2015 om 15:39

Heel FC Groningen beleefde zondag een fantastische dag na het winnen van de eerste KNVB-beker in de geschiedenis van de club. ‘Buiten Euroborg’ was het ook feest voor Virgil van Dijk, scoorde David Texeira in Amerika en maakte Luis Suárez een hattrick in Spanje.

Virgil van Dijk kroonde zich dit weekend met Celtic kampioen van Schotland. De ploeg uit Glasgow verpulverde Dundee afgelopen vrijdag in eigen huis met 5-0 en doordat naaste belager Aberdeen een dag later met 1-0 verloor bij Dundee United is de ploeg van Van Dijk niet meer te achterhalen.
Voor Celtic betekende het de 46ste titel in de geschiedenis van de club. Voor Van Dijk was het de tweede titel in Schotland nadat hij vorig seizoen overkwam van FC Groningen. De verdediger kon zondag ook nog een persoonlijke prijs pakken, want hij was genomineerd voor de titel Voetballer van het Jaar in Schotland. Die eer ging echter naar teamgenoot Stefan Johansson.
Bacuna
Leandro Bacuna zag zondag dat zijn jongere broertje Juninho met FC Groningen de KNVB beker pakte. Een dag eerder had Bacuna met Aston Villa in de Engelse Premier League thuis van Everton gewonnen met 3-2. De Groninger begon in de basisopstelling en speelde ruim tachtig minuten. Bacuna was belangrijk met de assist op het laatste doelpunt van de ploeg uit Birmingham.
Sinds manager Tim Sherwood begin dit kalenderjaar bij Aston Villa aan het roer kwam, krijgt Bacuna veel meer speeltijd. Hij startte onder de nieuwe coach op 14 maart voor het eerst in de basisopstelling. De assist tegen Everton was zijn vierde sindsdien. Geen enkele andere speler in de Premier League gaf in de periode van 14 maart tot nu zoveel beslissende voorzetten.
Uruguayanen
Luis Suárez wordt ook steeds beslissender voor FC Barcelona. De spits scoorde in de uitwedstrijd tegen Córdoba liefst drie maal en maakte daarmee zijn eerste hattrick in de Primera Division. Barcelona liep uit tot de monsterscore van 8-0 waarbij Suárez tevens bij één doelpunt een rol vertolkte als aangever. Suárez scoorde tot nu toe zestien maal in de Spaanse competitie en had daarvoor 26 wedstrijden nodig.
Een andere Uruguayaan, David Texeira, maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer. Hoewel er bijna 400 kilometer ligt tussen de steden Houston en Dallas wordt de wedstrijd tussen de clubs uit beide steden gezien als de derby van Texas.
Texeira begon bij FC Dallas in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. Dallas won de uitwedstrijd uiteindelijk met 4-1 en Texeira maakte de 2-0 na ruim twintig minuten. De spits kwam goed voor de verdediger en rondde een voorzet vanaf de rechterkant keurig af. Daarnaast gaf de aanvaller een assist bij de 3-1. Door de winst gaat Dallas nog altijd gedeeld aan kop in Westerlijke divisie.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’