Buiten Euroborg: Doelpunt Enevoldsen, speelminuten voor Bacuna.

Maandag 08 december 2014 om 14:00

FC Groningen speelde dit weekend de Derby van het Noorden met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. ‘Buiten Euroborg’ was er weer eens speeltijd voor Leandro Bacuna in de Engelse Premier League, scoorde Thomas Enevoldsen een doelpunt in Denemarken en behaalde Jonas Ivens een belangrijke overwinning in Griekenland.

Een treffer van Thomas Enevoldsen voor Aalborg BK was in Denemarken niet voldoende om drie punten over te houden aan het duel in en tegen Odense. De voormalig FC-speler was na 66 minuten trefzeker en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong, maar zag de tegenstander een kwartier voor het einde langszij komen, 1-1.

Denemarken
De Deense aanvaller is terug bij de club waar hij zijn carrière begon en kwam dit seizoen veertien maal in actie. Zijn doelpunt van dit weekend was zijn eerste competitiegoal van het seizoen. Aalborg staat zesde in de Deense Superliga.
Koploper FC Midtjylland kende een vervelend weekend. De ploeg van onder andere Tim Sparv, Petter Andersson en Oluwafemi Ajilore verloor de topper tegen FC Kopenhagen kansloos met 3-0. Andersson was de enige ex-FC’er die voor Midtjylland in actie kwam. De voorsprong van Midtjylland op Kopenhagen bedraagt ondanks het verlies nog altijd acht punten.
Bacuna
Leandro Bacuna mocht in Engeland weer eens invallen voor zijn club Aston Villa. De allround middenvelder is bezig aan zijn tweede jaar in de Premier League en waar hij in zijn debuutjaar veelvuldig in de basisopstelling stond, moet Bacuna het dit jaar vooral doen met invalbeurten.
De Groninger kwam afgelopen zondag, in de door Aston Villa met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Leicester City, een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De eindstand van de wedstrijd was toen al bereikt. Bacuna speelde tot op heden vier competitieduels dit seizoen. Aston Villa staat elfde met 19 punten uit 15 wedstrijden en is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.
Griekenland
Jonas Ivens pakte in Griekenland zeer belangrijke punten door met Niki Volos thuis te winnen van Kalloni. De Belgische verdediger speelde tot op heden alle wedstrijden voor de promovendus en miste nog geen minuut in de competitie. Door de 2-0 overwinning van Niki Volos heeft het de laatste plaats in de Super League inmiddels overgedaan aan Ergotelis. De ploeg van Ivens heeft in 12 wedstrijden zeven punten verzameld.
Stefano Magnasco mocht in Chili weer eens in de basis beginnen bij zijn club Universidad Católica. De rechtsback speelde zijn vierde wedstrijd van het seizoen bij de ploeg uit de Chileense hoofdstad. Universidad Católica begon uitstekend in de wedstrijd tegen Universidad Concepción en kwam nog voor rust op een 2-0 voorsprong. De tweede helft was een stuk minder waardoor Universidad Concepción uiteindelijk nog terug kon komen tot 2-2. Universidad Católica staat op een veertiende plaats met 17 punten uit 17 wedstrijden.
Belangrijke punten
Kees Kwakman pakte belangrijke punten in Zuid-Afrika met zijn ploeg BV Wits. Kwakman stond in de basis en won de uitwedstrijd tegen Bloemfontein Celtic met 0-1. Daarmee handhaafde de club van Kwakman zich in de top van de Zuid-Afrikaanse Premier League. BV Wits staat derde met 23 punten uit 14 wedstrijden.