string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: ‘Chery in de prijzen, Van Dijk verlengt’.

Maandag 09 mei 2016 om 12:11

FC Groningen won in de laatste speelronde van de Eredivisie thuis met 2-1 van Heracles Almelo en kwalificeerde zich daarmee voor de play-offs met als inzet een Europees ticket. ‘Buiten Euroborg’ viel Tjaronn Chery in de prijzen bij zijn club Queens Park Rangers, verbond Virgil van Dijk zijn toekomst aan Southampton en was Luis Suárez belangrijk in een stadsderby.

Tjaronn Chery sloot zaterdagmiddag zijn eerste seizoen in Engeland af met een overwinning. Zijn club Queens Park Rangers won thuis met 1-0 van Bristol City en de middenvelder speelde een uur mee op Loftus Road. Chery werd in de wedstrijd hard in het gezicht geraakt en deelde na afloop van het duel een foto vanuit de kleedkamer met een behoorlijke wond onder zijn oog. Door de winst behaalde QPR 60 punten uit 46 wedstrijden en eindigde daarmee op een twaalfde plaats.
Gedeeld topscorer
Enkele dagen voor de laatste speeldag viel Chery bij zijn club in de prijzen. De voormalige nummer 10 van de FC werd door zijn medespelers uitverkozen tot ‘Speler van het Jaar’. Ook de Londense equivalent van de Junior Club, de Junior Hoops, benoemde de middenvelder tot ‘Speler van het Jaar.’ Chery speelde 39 competitiewedstrijden dit seizoen en was daarin met 10 goals gedeeld topscorer van zijn ploeg.
Contract
Virgil van Dijk verlengde dit weekend zijn contract bij het Engelse Southampton met liefst zes jaar. De verdediger kwam in september 2015 de ploeg van manager Ronald Koeman versterken, na twee jaar te hebben gespeeld bij de Schotse topclub Celtic. Van Dijk kent een goed seizoen bij The Saints, waarin hij vanaf zijn komst naar Engeland alle wedstrijden in de basis startte. “Mijn familie en ik hebben het goed hier. De club is groeiende en daar wil ik graag deel van uitmaken,” aldus de voormalige FC-verdediger op de clubwebsite over zijn contactverlenging.
Van Dijk speelde een dag na zijn contractnieuws met Southampton uit bij Tottenham Hotspur en versloeg de club uit de hoofdstad met 2-1. Net als de verdediger begon ook Dusan Tadic in de basisopstelling. De Serviër was vorige week belangrijk met drie beslissende voorzetten en gaf afgelopen weekend wederom twee assists. Tadic heeft dit seizoen al twaalf assists achter zijn naam staan in de Premier League. Volgend weekend staat de laatste speelronde in Engeland op het programma. Het Southampton van de gebroeders Koeman is nog volop in de race voor Europees voetbal.
Goals
Luis Suárez speelde zondagmiddag een belangrijke rol tijdens de stadsderby in Barcelona. FC Barcelona won met 5-0 van stadsgenoot Espanyol en Suárez maakte twee treffers en gaf één assist. Barcelona blijft hierdoor koploper in Spanje met 88 punten uit 37 wedstrijden gevolgd door Real Madrid, dat één punt minder heeft. De Spaanse competitie eindigt volgend weekend en Barcelona is bij winst op Granada verzekerd van de titel. Suárez maakte dit seizoen tot nu toe 37 doelpunten in de competitie.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus