string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten de lijnen van Euroborg: groundsman Rowin Jansen.

Zaterdag 29 oktober 2022 om 10:00

Op het veld strijdt de selectie wekelijks onder aanvoering van fanatieke support voor de punten, de clubkleuren en de Trots van het Noorden. Ook buiten de lijnen van Euroborg is FC Groningen hard aan de slag om de positie van de club in het achterland en bij de achterban te verstevigen. Het doel is om FC Groningen op het veld en buiten de lijnen te laten groeien. In de serie ‘Buiten de Lijnen van Euroborg’ informeert de FC haar supporters over belangrijke zaken en geeft het een inkijk binnen de organisatie van de club. De aftrap van deze serie is voor de man die letterlijk de lijnen uitzet: head groundsman Rowin Jansen.

rowin2

Jansen is van jongs af aan supporter van FC Groningen, regelde tijdens zijn studie een stageplaats bij FC Groningen en verdiende een contract bij zijn FC. Hij is met zijn 26 jaar één van de jongste groundsmen in de Eredivisie. De passie voor gras spat eraf, iedere dag weer, zeven dagen in de week. Jansen kreeg enkele jaren geleden van de Trots van het Noorden de mogelijkheid om door te groeien tot head groundsman en die kans pakte de Groninger met beide handen aan.
 
De zeer betrokken Jansen is dag en nacht met de velden van Euroborg en op Sportpark Corpus den Hoorn bezig en zijn inzet wordt beloond met goede scores uit de jaarlijkse keuringen van de KNVB. Onlangs kreeg het grasteam onder aanvoering van de groundsman met een groenwit hart op een haar na de maximale score. Daarnaast is Jansen één van de vier overgebleven kanshebbers voor de titel Groundsman of the Year van het vakblad Fieldmanager. De verkiezing vindt plaats in november.
 
In de eerste aflevering van de serie Buiten de lijnen van Euroborg vertelt de man die letterlijk de lijnen in Euroborg trekt over zijn werk, zijn passie voor gras en FC Groningen en het opvallende verzoek dat werd gedaan voor het gebruik van de kalk waar de lijnen mee worden aangebracht.
 
Bekijk de 'Buiten de lijnen van Euroborg' via onderstaande videoplayer of op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren