string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Willen boven Heracles eindigen’.

Vrijdag 30 augustus 2019 om 15:53

Trainer Danny Buijs speelt zaterdagavond (31 augustus) met FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap van de tweede thuiswedstrijd dit seizoen is om 19.45 uur. De tegenstander eindigde vorig seizoen nog boven de Trots van het Noorden en dat willen Buijs en zijn mannen dit jaar voorkomen. “Als we boven ze willen eindigen, moeten we deze wedstrijd winnen,” aldus de FC-trainer.

Het vertrek van Ritsu Doan naar PSV was afgelopen week het (voetbal)gesprek van de dag in Groningen. Het was een transfer die zich al een tijdje aandiende. “We zijn een goede speler kwijtgeraakt,” aldus Buijs. “Maar we hadden hier natuurlijk al een tijdje rekening mee gehouden. Binnen de groep zijn de spelers eigenlijk meteen weer overgegaan tot de orde van de dag. Zo werkt het vaker in de voetballerij. Het vertrek van de ene speler biedt meteen kansen voor anderen.”

Mogelijkheden
Buijs koos voor de positie van Ritsu Doan bij de afgelopen uitwedstrijd tegen AZ voor Sam Schreck als vervanger. “Hij is inderdaad één van de opties ‘op 10’. Ook een combinatie van de spitsen Kaj Sierhuis en Charlison Benschop is een mogelijkheid, Ramon Pascal Lundqvist kan ook op 10 spelen, net als Ajdin Hrustic en ook spits Romano Postema komt eraan. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden en de komende maanden zullen uitwijzen hoe we die plek het beste kunnen opvullen.”

Jannik Pohl en Michael Breij hebben van de FC-trainer de mogelijkheid gekregen om uit te zien naar een andere club en behoren om die reden zaterdagavond ook niet tot de wedstrijdselectie. Dat laatste geldt ook voor – de van een blessure herstellende – Samir Memisevic. Benschop trainde vrijdagochtend niet volledig met de groep mee, maar maakt naar verwachting wel deel uit van de wedstrijdselectie op zaterdag.

Tegenstander
Buijs constateerde dat Heracles Almelo met twee punten in de eerste vier competitiewedstrijden wel ‘pech’ heeft gehad. “Tegen Vitesse hadden ze meer verdiend dan een punt (1-1 – red.), want hadden ze de beste en meeste kansen. Ze hebben andere spelers in de voorhoede dan vorig seizoen, maar nog steeds veel ‘dreiging voorop’. Het is bovendien een ploeg die wil voetballen. Maar als we boven ze willen eindigen, en dat willen we, dan moeten we deze wedstrijd winnen.”

Van zijn eigen ploeg is Buijs benieuwd hoe die voor de dag komt. “We hebben in de eerste drie wedstrijden al laten zien waartoe we in staat zijn. We spelen goed georganiseerd en hebben een goede teamspirit. Tegen AZ speelden we zonder zes basisspelers van de tweede helft van het afgelopen seizoen, maar kwamen we goed voor de dag. Er is nog veel ruimte om dingen te verbeteren en we moeten de lijn van AZ-uit (0-0 – red.) nu doortrekken. We moeten ons niveau structureel zien te behalen.”

Buijs coachend

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen