string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Weinig kans op wijzigingen’.

Vrijdag 29 november 2019 om 16:42

FC Groningen speelt zaterdagavond, 30 november, in Sittard de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het Eredivisieduel begint om 19.45 uur. De wedstrijd zal voorafgegaan worden door een minuut stilte ter nagedachtenis van Pim Verbeek, die afgelopen week overleed. Hij was trainer van beide ploegen. Beide elftallen zullen ook rouwbanden dragen.

Er zullen 369 FC Groningen-supporters afreizen en dat is een mooi aantal gezien de 316 kilometer die ze zowel op de heen- als terugweg moeten afleggen. De spelersgroep gaat ook al vroeg richting Limburg. “We vertrekken zaterdagochtend al om 9.30 uur bij het TopsportZorgCentrum,” lichtte Danny Buijs toe op de persconferentie. “We komen aan het begin van de middag aan in een hotel en daar hebben de spelers de mogelijkheid nog te rusten. Na de sportmaaltijd voor de wedstrijd hebben we nog maar veertig minuten af te leggen richting het stadion van Fortuna Sittard.”

Boek lezen
Als speler was Danny Buijs niet één van de spelers die ging slapen op de middag voor een avondwedstrijd. “Ik reed het liefste in één keer heen om die wedstrijd te spelen,” herinnert de FC-trainer zich. “En dan snel weer terug met het liefst een goed resultaat. In onze huidige groep zijn er wel diverse jongens die de behoefte hebben te slapen. Anderen zullen muziek gaan luisteren, tv kijken of een boek lezen. De trainersstaf zal waarschijnlijk een wandeling in de omgeving gaan maken. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren.”

De wedstrijd van vorig seizoen (0-0) dient voor Buijs en de zijnen niet als blauwdruk voor deze editie. “Het was van onze kant een slechte wedstrijd toen. Hoewel we een helft met één man meer speelden, wisten we bijna niks af te dwingen. Ook kwamen we in de tweede helft nog een paar keer goed weg. Morgenavond zullen we het anders moeten aanpakken dan vorig jaar.”

Ongeslagen
Tegenstander Fortuna Sittard moet ook dit jaar, ondanks de vijftiende plek op de ranglijst, niet worden onderschat. “Zij hebben elf van de twaalf punten in eigen huis gepakt en zijn bovendien al zes wedstrijden op rij ongeslagen in eigen stadion. De grasmat is niet altijd even goed bespeelbaar, hebben we vorig jaar nog gemerkt. En zij hebben een manier van spelen met veel energie in de ploeg en soms opportunistisch spel. We hebben in ieder geval de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Er is weinig kans dat we wat aan de basiself zullen wijzigen. Zelf zijn we overigens ook al negen wedstrijden op rij zonder nederlaag!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’