Buijs: ‘We mogen weer!’

31 juli 2020 / vandaag

FC Groningen trapt zaterdagavond (1 augustus) de oefencampagne voor het seizoen 2020/2021 af. De Trots van het Noorden neemt het in het Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen Heracles Almelo. Er is beperkt publiek welkom bij het oefenduel, dat om 20.00 uur begint. Hoofdtrainer Danny Buijs staat te trappelen. “Heerlijk om weer in het stadion te voetballen.”

Voetbaldier Buijs heeft – net als iedere liefhebber – maanden moeten wachten om weer in wedstrijdverband het veld op te kunnen. De hoofdtrainer van FC Groningen kijkt er naar uit. “We mogen weer! Een heerlijk gevoel. We zijn blij dat we weer wedstrijden mogen gaan spelen.”
 
Grote groep
Dat gaat Buijs bij het eerste oefenduel doen met een grote groep spelers, zo vertelt hij. “De opbouw is zoals altijd in een voorbereiding dat we spelers de speelminuten geven, die passen in hun individuele programma. We hebben voor de wedstrijd tegen Heracles twee teams samengesteld. In deze eerste wedstrijd is het uitgangspunt dat de spelers die beschikbaar zijn maximaal 45 minuten voetballen. Behalve Sergio Padt, die gaat negentig minuten keepen.”
 
Arjen Robben
Buijs mist drie veldspelers voor de wedstrijd tegen Heracles. “Ko Itakura en Damil Dankerlui zijn later aangesloten bij de groep en komen morgen (zaterdag – red.) nog niet in actie. Ook Arjen Robben is er niet bij. Voor hem geldt een individueel programma dat erop gericht is dat hij er bij is als we de competitie starten, thuis tegen PSV. Dat is het doel. Op dit moment ziet dat er heel goed uit, waarbij we onderweg in zijn maatplan af en toe dingen moeten bijsturen. Wat ik al zei: het gaat uiteindelijk om de start van de competitie.”
 
FOX Sports Eredivisie comeback
FC Groningen – Heracles Almelo begint zaterdagavond 1 augustus om 20.00 uur. Supporters die niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, kunnen het oefenduel live volgen via FOX Sports. FC Groningen is gastheer van de sportzender, die in het kader van ‘de Eredivisie comeback’ zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur live zal uitzenden vanuit het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen.
 
Scheidsrechter
Het duel tussen FC Groningen en Heracles Almelo wordt morgen (zaterdag 1 augustus) om 20.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Mario Diks.

buijs coachend
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws