string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘We mogen Sergio Padt dankbaar zijn’.

Vrijdag 04 oktober 2019 om 22:59

Trainer Danny Buijs zag dat zijn ploeg de tweede thuisoverwinning op rij pakte door RKC Waalwijk met 3-0 te verslaan. De trainer was blij met de punten, maar ook kritisch op zijn team en zichzelf. Daarnaast dankte Buijs jubilaris Sergio Padt die in zijn 100ste thuiswedstrijd de nul hield.

“Ik zit hier met een dubbel gevoel,” begon Buijs. “Uiteraard ben ik blij dat we met 3-0 hebben gewonnen, maar ik vind ook dat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld en met drie punten te veel hebben gekregen. Als trainer ben je verantwoordelijk hoe je voor de dag komt, dus het betekent dat ikzelf ook een onvoldoende heb.”
 
Padt
Buijs baalde vooral van de kansen die zijn ploeg tegen kreeg. Hij dankte na afloop keeper Sergio Padt die FC Groningen in de beginfase twee keer redde. “Ik denk dat we bekend staan als een ploeg die normaal gesproken weinig weggeven. Ik vond dat we veel hebben weggegeven vandaag en we mogen Sergio Padt dankbaar zijn dat hij vandaag een uitstekende wedstrijd keepte.”
 
Van Kaam
Buijs vond Padt samen met doelpuntenmaker Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik, die een assist noteerde, de beste van zijn team. Ook de invalbeurt van Daniël van Kaam kon de coach bekoren. “Eigenlijk wilde ik hem nog een paar minuten meer geven, maar er waren twee spelers die de wedstrijd wellicht niet konden uitspelen. Vandaar dat het maar een paar minuutjes waren, maar Daniël viel in die paar minuten uitstekend in. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar aan de andere kant geen voldoening uit de manier waarop we hebben gespeeld. Daarop moeten we kritisch zijn en dat geldt ook voor mezelf.” 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam