string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘We moeten een goede dag hebben’.

Vrijdag 26 oktober 2018 om 16:01

Danny Buijs keek tijdens het wekelijkse persmoment op Sportpark Corpus den Hoorn terug op de afgelopen wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar vooral ook vooruit naar de ontmoeting van morgen (zaterdag 27 oktober) met koploper PSV. In de aanloop naar het duel met de regerend landskampioen uit Eindhoven kreeg de trainer van FC Groningen een personele domper te verwerken.

In Almelo verloor FC Groningen afgelopen zondag met 4-1 van Heracles. “We kwamen in de openingsfase nog goed weg en vervolgens prima op een 1-0 voorsprong. Het deed me goed dat Mimoun Mahi en de andere spelers het doelpunt vierden met de technische staf en de bank. Het is een blijk van waardering en steun en geeft energie,” blikte Buijs terug.

“Daarna hielpen we ze bij de 1-1 weer in de wedstrijd,” ging Buijs verder. “In de tweede helft ging het bij de aftrap al mis. Daaraan heb ik me gestoord. Dat Sergio Padt vervolgens die bal liet glippen, kan helaas gebeuren. Hij blijft een zeer waardevolle doelman voor ons. We hebben daarna aanvallend gewisseld. Pas bij de 3-1 had ik het idee dat het geen 3-3 meer zou gaan worden.”

Ruimtes
De keuze voor Samir Memisevic op het middenveld heeft Buijs in samenspraak met zijn technische staf en ook een deel van de spelersgroep genomen. “Ik vind het belangrijk dat een kern van spelers ook meedenkt in dit soort keuzes. Ik had er iets meer van verwacht, maar de ruimtes tussen de linies waren wellicht nog wat te groot.”

De personele bezetting richting zaterdagavond is nog niet helemaal duidelijk, aangezien Mimoun Mahi vrijdag door ziekte afwezig was bij de training. Buijs hierover: “Hij voelde zich donderdag ook al niet helemaal lekker en we houden er rekening mee dat hij niet kan spelen. Amir Absalem is geschorst en Michael Breij is nog niet inzetbaar door een blessure. Voor de rest beschikken we over een fitte eerste selectie.”

Goede dag
Tegenstander PSV is in de ogen van Buijs een ‘volwassen ploeg’, “met een mix van ervaren spelers, die al een tijdje in het eerste elftal spelen, met Europese ervaring en nu ook Champions League-ervaring. Er is een aantal spelers met exceptionele kwaliteiten en wat jonge jongens met al wel redelijk wat Eredivisie-ervaring.”

“Neemt niet weg dat ze een zware wedstrijd van woensdag (tegen Tottenham Hotspur – red.) in de benen hebben. En volgens mij is er in de Eredivisie nog nooit een ploeg geweest die alle 34 wedstrijden heeft gewonnen. Er zal dus een moment komen dat ook PSV punten gaat verspelen. Wij moeten zelf een goede dag hebben en een hoog niveau halen om hen pijn te kunnen doen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’