string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: 'We gaan met een goed gevoel richting Nijmegen'.

Vrijdag 29 oktober 2021 om 13:00

Met twee overwinningen op rij gaat FC Groningen aanstaande zondagmiddag op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen, aftrap 14.30 uur. Het competitieduel in speelronde 11 van de Eredivisie wordt gespeeld in een leeg Goffertstadion. Dit keer niet omdat opgelegde coronamaatregelen daartoe nopen, maar omdat er voorlopig uit veiligheidsoverwegingen geen publiek op de tribune van het N.E.C.-stadion mag. Onlangs stortte een deel in van de tribune in het uitvak van de Goffert. “Hoewel het een uitwedstrijd is, hadden ook wij zondag natuurlijk veel liever met publiek gespeeld. Daar speel je betaald voetbal voor en voor onze eigen supporters is het bezoek van uitwedstrijden een écht uitje,” stelt hoofdtrainer Danny Buijs.

FC Groningen stapt zondag met een goed gevoel de bus in op weg naar Nijmegen. De ploeg van Buijs won afgelopen weekend het competitieduel met AZ met 2-0 en midweeks werd Helmond Sport in het TOTO KNVB bekertoernooi met 4-0 verslagen waardoor FC Groningen zich kwalificeerde voor de tweede bekerronde.

Schadevrij
Buijs kan in de confrontatie met N.E.C. nog altijd geen beroep doen op de langer geblesseerde verdedigers Radinio Balker en Mike te Wierik. “Voor de rest staat de groep er goed op. We zijn schadevrij uit het bekerduel met Helmond Sport gekomen en daarin hebben we ook de mogelijkheid gehad om jongens die de afgelopen periode minder aan spelen zijn toegekomen wedstrijdminuten te geven. We gaan met een goed gevoel richting Nijmegen, maar we zullen aan de bak moeten daar. Het verrast mij niet dat N.E.C. het zo goed doet. De ploeg heeft de nodige ervaring op het middenveld en voorin jonge jongens die zich willen bewijzen. N.E.C. is lastig te bestrijden, want de ploeg is in staat op verschillende manieren te spelen. Maar wij stappen zondag de bus in om de drie punten te gaan halen.”

Voorbeschouwing
Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van hoofdtrainer Buijs in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen N.E.C.. Het Eredivisieduel in Nijmegen staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren