Buijs: ‘VVV teveel geloof gegeven’

3 maart 2019 / vandaag

Trainer Danny Buijs was na afloop van FC Groningen – VVV-Venlo (3-2) niet tevreden, ondanks de nipte zege van zijn ploeg. Hij vond dat zijn ploeg de tegenstander te lang in de wedstrijd had gehouden. Zijn collega Maurice Steijn legde de nederlaag vooral buiten zijn eigen ploeg, nota bene bij de arbitrage.

Danny Buijs (FC Groningen): “Het eerste halfuur was gelijkwaardig. Wij wilden graag eerder het initiatief naar ons toe trekken en kregen in die fase een grote kans voor Kaj Sierhuis. Daarna gaven we heel knullig een corner weg en ging die bal er vervolgens – prachtig – in. In de fase daarna gebeurde er heel veel, in ons voordeel. Eigenlijk stonden we zomaar vanuit het niets op 2-1 en met een man meer op het veld. Ook was er nog een tweede bal van Sierhuis op de lat.”

“In de rust waak je dan voor een bepaalde scherpte. Maar vervolgens heb ik me ‘kapot geïrriteerd’ aan de manier waarop we de 2-2 weggaven. Toen moesten we weer helemaal opnieuw beginnen, in de wetenschap dat een aantal jongens niet lekker in de wedstrijd zat. Na de 3-2 verzuimden we verder afstand te nemen en zag je hoe we VVV teveel geloof gaven. Wij lieten ballen stuiten, een keeper die wel of niet moet komen. Met veel fysieke kracht hebben ze het ons nog heel moeilijk gemaakt met tien man.”

Maurice Steijn (VVV-Venlo): “Wij zaten in een fase waarin we een paar keer ongelukkig zijn geweest. We speelden een uitstekende wedstrijd bij Heracles en verloren door twee dubieuze momenten. Groningen speelde tegen Feyenoord en Heracles erg sterk en ik heb de uitspraken van Danny Buijs gelezen over NAC-uit. Groningen is een ploeg die kan stormen, en daar hebben wij met de lange mannen Opoku en Mlapa als sterke aanspeelpunten onderuit proberen te voetballen.”

“De eerste fase van dertig minuten waren we in evenwicht, daarna kwam er een fase waarin heel veel gebeurde met een penalty tegen, een rode kaart en nog een penalty tegen. De rode kaart vond ik niet gerecht en bij de tweede strafschop had de bal niet stil gelegen. Als de scheidsrechter gewoon de spelregels navolgt, heb je vervolgens helemaal geen VAR of vierde official nodig.”

“In de rust was iedereen kwaad, boos en werd er van alles geroepen. Het was wel zaak om de koppen bij elkaar te houden. We zijn 4-3-2 gaan spelen en hebben gegokt op onze kansen. We kregen ook nog een grote kans op de gelijkmaker. De eerste de beste bal op doel viel daarna binnen en vervolgens kan het inderdaad 4-2 of 5-2 worden. Vorig jaar hadden we hier geluk in de eindfase en nu overheerst vooral een zuur gevoel.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws