Buijs verwacht ‘emotionele middag’

14 mei 2022

Zondagmiddag betreedt Danny Buijs – in ieder geval voorlopig – voor de laatste keer Euroborg voor een competitieduel als trainer van FC Groningen. Tegen Cambuur kan er een einde komen aan vier seizoenen als hoofdtrainer van de Trots van het Noorden. Alleen bij winst bestaat er een (kleine) kans dat FC Groningen alsnog als achtste eindigt en zich op basis van die eindklassering kwalificeert voor deelname aan de play-offs. Dat is niet waaraan Buijs nu denkt. “Daar ben ik in deze fase niet mee bezig. Wij willen het seizoen eervol afsluiten met een overwinning en wat er daarna allemaal gebeurt, zien we dan wel weer.”

13

Vast staat in ieder geval dat FC Groningen na het laatste fluitsignaal in Euroborg zondagmiddag op het veld afscheid neemt van spelers en stafleden, die na dit seizoen vertrekken. De meest prominente van het stel is Danny Buijs. De hoofdtrainer verlaat na vier seizoenen de club, die hij ook als speler heeft gediend. “Ik kreeg een lijstje van vier seizoenen FC Groningen. Daarop waren alle competitieresultaten van de afgelopen seizoenen onder mijn leiding bij elkaar opgeteld en dan eindigen we als zevende in Eredivisie. Hoe het zondag dus ook afloopt; er is hier de afgelopen jaren ook veel goed gegaan.”

Rollercoaster en cocktail van emoties
Buijs noemt zijn aanstaande afscheid een rollercoaster en cocktail van emoties. “We moeten even door de resultaten van de laatste wedstrijden heen kijken. We zijn tot nu toe steeds in het linkerrijtje van de Eredivisie geëindigd en daar ben ik trots op. In deze fase ben ik niet bezig met wel of niet play-offs. We hebben een paar tikkies gehad, dus is het nu eerst vooral zaak om het seizoen eervol af te sluiten. We gaan er alles aan doen om te winnen. Of dat lukt of niet, het zal daarna sowieso een emotionele middag voor mij worden als ik op het veld afscheid neem van de supporters en sponsors. Maar dat mag volgens mij ook wel. Iedereen weet en kent mijn band met deze club.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het laatste competitieduel van het seizoen 2021/2022 met Cambuur, waarin de hoofdtrainer onder meer laat weten dat naast Jan Hoekstra en Radinio Balker ook Bart van Hintum niet inzetbaar zal zijn. Mo El Hankouri vormt een groot vraagteken voor het treffen met Cambuur. Alle wedstrijden in speelronde 34 van de Eredivisie beginnen zondagmiddag tegelijkertijd om 14.30 uur en in Euroborg staat het duel onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het stadion opent de deuren om 13.00 uur.

Laatste nieuws