string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: 'Uiteindelijk is een gelijkspel terecht’.

Zondag 24 november 2019 om 15:10

Trainer Danny Buijs kon na afloop van het duel met Feyenoord leven met een 1-1 einduitslag. De coach zag dat zijn ploeg veel passie en energie in de wedstrijd had gelegd.

“Dit is denk ik een terechte uitslag,” zei Buijs op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord. “Uiteraard hadden we graag willen winnen, maar gezien het wedstrijdbeeld denk ik dat we tevreden moeten zijn met een punt.”
 
Buijs vond dat zijn ploeg niet geweldig begon aan de wedstrijd en was ook kritisch over de manier waarop FC Groningen voor rust op achterstand kwam. “We hadden moeite met het herkennen van de veldbezetting van Feyenoord. Dat herstelde een beetje na een minuut of twintig. Ik ben wel enorm teleurgesteld, en ook in mezelf, over de manier waarop we de tegengoal weggeven. Een vrije bal van onszelf brengen we in de zestien van de tegenstander, die wordt weggewerkt en daarna staat onze organisatie niet goed. Dat kan ik mezelf als trainer ook aanrekenen.”
 
Het spel na rust kon de trainer meer bekoren. “Er was een lange fase waarin we het publiek hopelijk hebben gegeven wat ze willen zien. Druk vooruit, met veel voorzetten en schietkansen van in en rond het strafschopgebied. Uiteraard hadden we dat de hele tweede helft willen brengen, maar je zag dat de accu langzaam leeg ging. Daardoor kon Feyenoord ook nog twee keer gevaarlijk counteren en ging de bal er gelukkig voor ons niet in.
 
“Uiteindelijk is een gelijkspel terecht. Graag hadden we het publiek een winstpartij gegeven, met strijd, energie en goed voetbal. Goed voetbal hebben we misschien niet echt gezien vandaag, maar ik hoop dat de passie en de energie veel goedmaakt bij de fans.” 

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’