string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Steun van publiek kan boost geven’.

Vrijdag 01 november 2019 om 15:19

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag (3 november) in het Hitachi Capital Mobility Stadion de derde wedstrijd in één week. Na het gelijkspel bij sc Heerenveen op zondag (1-1), werd in Harkema op woensdag ten koste van Harkemase Boys (2-1 winst) de volgende bekerronde bereikt en is aankomend weekend Willem II te gast in Groningen. De aftrap is zondagmiddag om 14.30 uur.

Het lijkt op voorhand nog een flinke puzzel voor trainer Danny Buijs om zijn basiself voor de twaalfde speelronde van de Eredivisie op papier te zetten. Tegenover de mogelijke terugkeer van Django Warmerdam, Azor Matusiwa en Mike te Wierik in de startopstelling, staat een handvol twijfelgevallen. Zo staan er vraagtekens achter de namen van; Sergio Padt, Charlison Benschop, Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Mo El Hankouri. Ramon Pascal Lundqvist en Michael Breij keren mogelijk terug bij de maximaal 23-koppige wedstrijdselectie, Gabriel Gudmundsson is nog niet beschikbaar.

Alternatieven
Buijs gaat zien wie er zondagmiddag om 14.30 uur klaar zijn om aan de aftrap te staan. De hoofdtrainer zegt over kwalitatief voldoende alternatieven te beschikken. “Jan Hoekstra, Amir Absalem, Daniël van Kaam en Bart van Hintum hebben het woensdag prima gedaan en Joel Asoro is weer ingevallen. Als er twee of drie spelers definitief afhaken omdat ze niet honderd procent fit zijn om te starten, dan hoeven we daar als team zeker niet minder van te worden. Voor Samir Memisevic komt een tweede basisplaats binnen vier dagen te kort op elkaar, maar als hij straks helemaal fit is, dan is hij gezien zijn kwaliteiten zeker van een basisplaats.”

Tegenstander
Net als altijd hebben Buijs en zijn staf tegenstander Willem II uiteraard weer goed geanalyseerd. “Zij beschikken over een prima selectie,” vertelt de trainer over de Tilburgers, “met een herkenbare speelstijl, 4-3-3. Ze hebben snelle dribbelaars op de vleugels en zijn in die zin vergelijkbaar met sc Heerenveen. Achterin en op het middenveld staat een ervaren blok. Beide ploegen spelen drie wedstrijden in één week. In deze ‘Engelse’ weken kan het publiek onze ploeg een boost geven, op momenten dat het misschien even minder gaat. We hebben sowieso nooit te klagen over de steun van onze supporters, maar voor een speler met kleine pijntjes kan het in zo’n derde wedstrijd van de week net even het verschil maken. Ik hoop dat onze fans het kunnen opbrengen om massaal achter de ploeg te gaan staan, zodat er een mooie wisselwerking ontstaat.”

Sportieve doelstellingen
FC Groningen publiceerde afgelopen week het financieel jaarverslag en algemeen directeur Wouter Gudde gaf daarbij duidelijkheid over de jaarcijfers, het voetbalbudget en de positie van de club in de Eredivisie. Hoewel FC Groningen qua cijfers tot de middenmoot behoort, is dit voor Buijs geen reden om de sportieve ambities voor dit seizoen bij te stellen: “We moeten bij FC Groningen altijd de ambitie hebben om de play-offs te halen en mee te doen om de zevende plek. Het budget geeft over de langere termijn een goede voorspelling van de sportieve mogelijkheden, maar er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het mogelijk beter presteren. Een club als FC Groningen hoort in mijn ogen altijd mee te doen voor de plekken in het linkerrijtje en daar werken wij met elkaar iedere dag hard aan. Het is goed dat er een reëel beeld is geschetst van de situatie bij de club, maar het wordt er voor mij niet anders van.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen